Culoarul lui Robu

Nicolae Robu a rămas fără permis. A depășit viteza legală cu peste 50 km/h!

Nicolae Robu a avut o ieşire referitoare la desemnarea funcţiilor de conducere în PNL. În esenţă, primarul Timişoarei spune că poziţiile de conducere ar trebui să fie ocupate după principiul „de jos în sus”, în urma unor alegeri în care să fie angrenaţi toţi membrii partidului.

Varianta propusă de Robu este una dintre cele mai democratice, dar care a fost lăsată la o parte în PNL, în ultimul timp, când partidul a avut parte mai mult de numiri decât de alegeri.

Cu ce vine nou Nicolae Robu? La prima vedere, primarul Timişoarei nu pare să fi găsit gaura la macaroană şi nici să fi revoluţionat procesul electoral în PNL.

Ce mare lucru, la urma-urmei, să spui că şefii trebuie aleşi de cei pe care îi reprezintă, mergând pe verticală, până la funcţia supremă?

Bineînţeles, ceea ce a spus Robu nu e o premisă a unui sistem filosofic, dar ieşirea sa are un alt mare merit, care nu poate fi contestat: a avut curaj, într-un PNL dominat de poziţia ghicocelului, în care nimeni nu cârteşte, să propună o măsură firească, logică şi pliată pe valorile şi principiile liberalismului.

Pe scurt, Robu a cerut să se termine cu bisericuţele din partid şi să se facă alegeri corecte. Iată că efectele încep să apară şi poziţia lui Robu începe să fie discutată în sfere înalte ale partidului şi ale societăţii, semn că primarul Timişoarei chiar contează.

Poate că a simţit momentul, poate a fost doar o coincidenţă, dar cert este că Nicolae Robu a devenit, peste noapte, una dintre vocile importante din PNL, într-un moment în care leadership-ul acestuia e la pământ.

E un culoar pe care, cu siguranţă, nu mai au loc şi alţi lideri liberali din Timiş, aşa cum s-a lăsat impresia, la un moment dat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns