Romașcanu, dezamăgit că Iohannis nu participă la deschiderea Capitalei Culturale Europene la Timişoara

Romașcanu, dezamăgit că Iohannis nu participă la deschiderea Capitalei Culturale Europene la Timişoara

Ministerul Culturii, Lucian Romașcanu, spune că simte „un soi de dezamăgire” pentru că președintele Klaus Iohannis nu participă la deschiderea oficială a Capitalei Europene a Culturii la Timișoara. Când Sibiul a avut deschiderea CCE, Iohannis era primar, iar președintele de atunci a participat.

„Nu vreau să fac foarte multă politică. Asemenea tipuri de evenimente nu ar trebui să fie lipsite de prezența responsabililor guvernamenali sau prezidențiali de la cel mai înalt nivel, pentru că este totuși un eveniment extrem de important”, spune Lucian Romașăcanu.

El afirmă că premierul Nicolae Ciucă va fi prezent, iar Administrația Prezidențială va fi reprezentată de consilierul pe probleme de cultură, Sergiu Nistor.

„Domnul Iohannis mi-aș dori să vină. Nu vreau să fiu critic, dar poate că se înțelege din faptul că mi-aș dori, pusă la condițional optativ, e un soi de dezamăgire. Mi-ar fi plăcut să fie, mai ales că a fost primar când am avut prima capitală culturală de succes la Sibiu”, încheie ministrul Culturii.

Evenimentul „Sibiu-Capitală Culturală Europeană 2007” a debutat pe 1 ianuarie 2007, în prezenţa preşedintelui de atunci, Traian Băsescu, şi a premierului Călin Popescu Tăriceanu, printr-un concert simfonic pentru oficiali şi invitaţi şi printr-o serie de manifestări artistice şi pirotehnice, în Piaţa Mare din Sibiu, la care au asistat peste 40.000 de oameni. Primar al Sibiului era atunci actualul președinte al țării, Klaus Iohannis.

Peste 100 de oficiali de rang înalt din 41 de țări vor fi prezenți la Timișoara în weekendul deschiderii oficiale a Capitalei Europene a Culturii, din 17-19 februarie 2023.

Casa Regală a României va fi reprezentată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

CITEŞTE ŞI: 75 de tone, sprijinite pe bucățele de scândură! Cât de sigură este schela din Piața Victoriei?

Comisarul european Adina Vălean va înmâna orașului premiul Melina Mercouri al Comisiei Europene, care se acordă capitalelor europene ale culturii.

Invitații vor participa la un concert festiv la Palatul Culturii, iar apoi se vor alătura evenimentului principal din Piața Unirii, „Sărbătorim Deschiderea”, la care sunt așteptați până la 15.000 timișoreni și vizitatori.

Sursa: Mediafax

Foto: Cultura la dubă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *