Românii se întorc acasă de sărbători. Peste 250.000 de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 de ore

frontiera 10

Aglomeraţie mare la frontieră, de sărbători. Peste 250.000 de persoane şi peste 60.900 de mijloace de transport au trecut graniţa, doar în ultimele 24 de ore. La toate punctele de trecere a frontierei au fost luate măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului.

CITEŞTE ŞI: Cea mai bogată țară din Europa ridică restricțiile pe piața muncii pentru români, în 2019. Salariul mediu ajunge la 6.000 euro

”În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 253.300 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 169.900 pe sensul de intrare şi aproximativ 83.400 pe cel de ieşire din ţară şi peste 60.900 mijloace de transport, dintre care peste 41.800 pe sensul de intrare şi aproximativ 19.100 pe sensul de ieşire din ţară”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

Potrivit poliţiştilor s-au constatat şi nereguli. Mai exact, 67 fapte ilegale (30 infracţiuni şi 37 contravenţii) şi au fost descoperite bunuri nedeclarate, care ar fi urmat să fie introduse ilegal în ţară şi care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 185.700 lei.

CITEŞTE ŞI: Țara din UE care introduce taxe imense pentru mașinile pe benzină și motorină, dar oferă subvenții pentru vehiculele ecologice

”Nu s-a permis intrarea în ţară a 29 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 16 cetăţeni români din diferite motive legale”, au menţionat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Poliţia de Frontieră a luat măsuri suplimentare şi au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Au fost contactate autorităţile statelor vecine şi, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite masuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Cele mai tranzitate puncte de trecere sunt cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria. Se recomandă tranzitarea tuturor punctelor existente la graniţă, pentru a se preîntâmpina apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

De altfel, şoferii sunt sfătuiţi să consulte aplicaţia „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional” pentru a alege punctele unde traficul este mai puţin intens, conform observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns