Peisaj de basm la Paralela 45 – Cascada Bigăr s-a împodobit cu ţurţuri de cristal. Video

cascada bigar iarna

Toată lumea ştie cum arată Cascada Bigăr pe timp de vara, cu soare şi aer cald.

Dar puţini sunt aceia care au văzut această minune a naturii împodobita de Crăiasa Zăpezilor cu podoabe de cleştar şi ţuţuri imenşi.

CITEŞTE ŞI: Țara din UE care introduce taxe imense pentru mașinile pe benzină și motorină, dar oferă subvenții pentru vehiculele ecologice

După valul de ninsori și frig din ultima perioadă, pe Cascada Bigăr, s-au format primii țurțuri de gheață. Puținii turiști care mai trec să o viziteze înaintea sărbătorilor de iarnă, rămân fascinați de frumusețe cascadei. Peisajul ce îl oferă căderea de apă este unul de basm, în ajun de Crăciun, sărbătoarea bucuriei nașterii Domnului.

Banatul de munte este o zonă care mai păstrează locuri neatinse de mâna omului, unele dintre ele fiind adevărate miracole ale naturii.

Numeroși turiști atât din țară cât și din străinătate, sunt fascinați de frumusețile pe care le găsesc în Banatul de munte și le-au încadrat în rândul celor mai spectaculoase obiective turistice de pe Terra. Monumentul natural se formează după ce apa din Izbucul Bigăr se varsă în râul Miniş, la circa 200 de metri după ce iese de sub o stâncă înaltă şi străbate peştera cu acelaşi nume. Mii de turişti vin aici în orice anotimp.

CITEŞTE ŞI: Cea mai bogată țară din Europa ridică restricțiile pe piața muncii pentru români, în 2019. Salariul mediu ajunge la 6.000 euro

De o frumusețe rară este și Cascada Bigăr, un adevărat monument al naturii, care atrage mii de turiști nu doar vara, ci și acum iarna, când, din cauza gerului, apa îngheță pe cascadă și formează țurțuri care sunt de o frumusețe rară. Zăpadă de jur împrejur, mușchiul verde înghețat și cu țurțurii de gheață, îți lasă impresia că locul este desprins din cărțile de povești.

Cum târgurile de Crăciun din marile orașe sunt împodobite cu țurțurii artificiali și sunt o atracție pentru milioane de turiști, țurțurii de gheață sculptați de mama natură pe Cascada Bigăr, sunt și ei o atracție pentru turiștii care vin să viziteze zona în această perioadă a anului și care rămân impresionați de frumusețea locului.

Iarna, intreg defileul Minișului si cleanțurile din jurul cascadei, se umplu de minicascade de cleștar create efemer de ger.

Cascada Bigăr a devenit unul dintre cele mai căutate obiective turistice din partea de vest a țării, după ce a fost declarată de un site american cea mai frumoasă din lume prin caracteristicile sale. IN acest an, cascada a fost vizitată oficial, de aproximativ 1000.000 de turiști. Din păcate, încălzirea bruscă și ploaia din aceste zile, au mai topit din țurțuri e cleștar ai cascadei, scrie infocs.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns