Românii pot intra în Bulgaria doar cu CI sau pașaport. Măsura este valabilă până în 31 iulie

Persoanele care vin din România pot intra în Bulgaria fără a fi obligate să prezinte alte documente, cu excepţia documentelor de călătorie – carte de identitate sau paşaport, informează vineri Ministerul român de Externe, conform HotNews.ro.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță într-un comunicat că autoritățile din Bulgaria au revizuit condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de Covid-19, noile măsuri urmând a se aplica până la data de 31 iulie 2021.

Astfel, potrivit informațiilor publicate de autoritățile bulgare, pe teritoriul Bulgariei se aplică sistemul de clasificare a statelor de proveniență pe mai multe zone (verde, portocalie, roșie), în funcție de gradul de răspândire a Covid-19 în aceste state.

De asemenea, a fost instituită o categorie/zonă specială, în care a fost inclusă și România.

Astfel, persoanele care sosesc din România pot intra în Bulgaria fără a fi obligate să prezinte alte documente, cu excepția documentelor de călătorie (carte de identitate sau pașaport), precizează MAE.

Mai multe informații cu privire la clasificarea statelor pe zonele menționate anterior (verde, portocalie, roșie), respectiv condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care sosesc în Bulgaria din acele state, precum și eventuale excepții de la aceste măsuri pot fi consultate pe site-ul MAE.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns