Cu complicitatea unei funcţionare de la bancă, doi interlopi din vestul țării au golit contul unui mort. Prejudiciul: 1,3 milioane lei

Lista firmelor cu ajutoare de stat aprobate din domeniul HoReCa

Două persoane au fost reţinute în urma unei operaţiuni desfăşurate joi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bihor, într-un dosar care vizează o escrocherie de zile mari: cu complicitatea unei funcţionare de la o bancă orădeană, doi interlopi au golit contul bancar al unui mort, prejudiciul fiind de peste 1,3 milioane lei, conform ebihoreanul.ro.

Cei doi indivizi, Răzvan P., 32 ani, şi Petru P., 43 ani, ambii din Oradea, sunt acuzaţi că, în martie 2020, au măsluit diverse documente, prin care se atesta în mod nereal că primul este împuternicit pe contul bancar al unei persoane decedate. Cu procura falsă şi cu complicitatea unei angajate a băncii, cercetate în același dosar, Răzvan P. a efectuat apoi mai multe operațiuni financiare din contul decedatului, provocând un prejudiciu total de 1.373.300 lei.

Banii au fost viraţi în mai multe conturi bancare care i-au fost puse la dispoziţie de Petru P., cunoscut recuperator orădean, implicat în ultimii ani în mai multe scandaluri, bătăi şi chiar furturi.

Escrocheria a ajuns în atenţia poliţiştilor ca urmare a unei sesizări făcute de bancă, iar joi, pentru a proba faptele, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) Bihor, alături de cei ai Serviciului de Investigații Criminale, de la Serviciul Criminalistic, Poliția Municipiului Oradea și împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfăşurat în total 6 percheziţii domiciliare în județele Bihor și Arad, inclusiv în locuinţa funcţionarei de bancă.

În urma scotocirilor, poliţiştii au ridicat diverse înscrisuri, medii de stocare, laptopuri, telefoane mobile, dar şi 55.000 lei, precum și 657 de cartușe cu glonț, de diferite calibre.

Continuarea pe ebihoreanul.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns