Românii continuă să circule mult, în pofida restricțiilor: mall-ul, destinația preferată. Ce se întâmplă la Timișoara

Numărul cazurilor COVID explodează! Ce măsuri pandemice se vor lua în România

Românii respectă și nu prea restricțiile împotriva Covid-19. O hartă interactivă creată de Facultatea de Științe Economice de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj arată, în timp real, unde se deplasează cel mai mult oamenii în fiecare zi. Răspunsul este – la mall. Iar asta aproape la fel de des ca înainte de pandemie. Specialiștii nu au făcut decât să interpreteze datele transmise de Google pe baza localizării făcute de telefoanele cu sistem de operare Android. Platforma poate fi accesată de pe orice calculator.

CITEȘTE ȘI: Urmărire cu focuri de armă în Timiș. Un șofer nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor

În cele două luni de stare de urgență din 2020, mobilitatea a scăzut cu 70% la nivel național, însă imediat după venirea sezonului cald, oamenii au circulat aproape la fel de mult ca înainte de pandemie, mai ales în zona de sud-est a țării.

Conform platformei UBB, oamenii profită că centrele comerciale au rămas dechise, iar mersul la mall rămâne printre activitățile preferate ale românilor.

În plus, mobilitatea spre centrele comerciale a scăzut cu doar 25% acum, în luna aprilie, după ce s-au aplicat noile restricții, față de perioada de dinainte de pandemie.

„În zonele, spre exemplu, Cluj, Timișoara, București, Brașov, nivelul de reducere a mobilității în raport cu ce se întâmpla anul trecut este mult mai mare decât în alte zone. Practic, populația în aceste zone a înțeles că trebuie să respecte mult mai stringent măsurile de pandemie și a răspuns ca atare.

Ansamblul măsurilor care se iau la nivel guvernamental ar trebui gândite pentru regiuni, pentru o abordare regională sau chiar locală, mai degrabă decât o abordare la nivel național”, spune Răzvan Mustață, decanul Facultății de Științe Economice de la UBB.

Dacă ne uităm la perioada lunii aprilie, observăm că severitatea măsurilor este una destul de ridicată, însă răspunsul populației este moderat – scăderea mobilității populației este mai puțin accentuată. În momentul de față, mobilitatea locuitorilor României este doar cu 15% mai mică față de perioada de dinainte de pandemie.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Românii continuă să circule mult, în pofida restricțiilor: mall-ul, destinația preferată. Ce se întâmplă la Timișoara

  1. No, dacă ceva trebuia demonstrat acum s-a demonstrat. Goagăl ne urmărește pas cu pas. Și mișcările noastre sunt urmărite și făcute publice. Mergi la amantă, pac, Goagăl ți-a notat mișcarea și te raportează la nevastă. Vii mai repede acasă, Goagălu-ți avertizează nevasta, să n-o prinzi cu amantul. Androidul îți poate număra pașii. Mâine îți va contoriza mișcările din fund. De dai mai mult de trei ori, vei fi avertizat sonor de riscul să faci copii. Prezervativele vor fi dotate și ele cu cipuri. Orice pornire de înjurătură la adresa guvernului se va lăsa cu un junghi dureros. Și uite așa se naște progresul. 

Lasă un răspuns