Românii care se întorc în țară nu scapă de izolare la domiciliu nici după 1 iunie. Care sunt excepțiile

vama nadlac 1 1

Românii care se întorc în țară după 1 iunie vor intra în izolare la domiciliu pentru 14 zile, dacă provin din țările considerate cu risc de răspândire a noului coronavirus, precum Spania, Italia sau Germania. Această măsura rămâne valabilă până pe data de 15 iunie, excepţie făcând cei care revin din state în care nu există nivel de răspândire care să impună intrarea în izolare, a anunțat premierul Ludovic Orban, potrivit observatornews.ro.

„Până la data de 15 iunie (…), toţi cei care se întorc din ţări care sunt, conform evaluărilor INSP, cu un nivel ridicat de răspândire a virusului, trebuie să intre în izolare 14 zile, izolare la domiciliu, carantinarea se va face numai la cerere. Măsura este până la data de 15 iunie. Sigur că cei care pleacă în ţări care nu prezintă risc, la întoarcere nu trebuie să se izoleze”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a precizat că doar jumătate dintre cetățenii care vin din străinătate și intră în România prin punctele de trecere a frontierelor mai sunt obligați să se izoleze la domiciliu.

„Şi astăzi (joi – n.r.), de exemplu, vin 16.000 de cetăţeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000 -13.000 de cetăţeni, doar aproximativ jumătate dintre ei sau puţin peste jumătate intră în izolare la domiciliu, iar ceilalţi vin din destinaţii pentru care nu este necesară izolarea la domiciliu”, a mai spus Ludovic Orban.

În izolare intră și românii care merg în vacanță în Grecia și Bulgaria, la întoarcerea în țară, a anunțat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Bulgaria urmează să extindă acordul reciproc tuturor turiştilor din România, Serbia şi Grecia, începând cu 15 iunie, a declarat ministrul de Externe al Bulgariei.

Totodată, Grecia a deschis sezonul turistic intern din 25 mai, iar din 15 iunie accesul în ţară în scop turistic va fi posibil şi pentru cetăţenii străini.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Românii care se întorc în țară nu scapă de izolare la domiciliu nici după 1 iunie. Care sunt excepțiile

  1. Nu știu dacă este indicat o vizită în România la ora actuală să te milogești pe la granițe ba este deschis ba nu cum vor mușchii la unul sau la altul cu luări de temperatură care sau adeverit că fiind neeficiente cu tot felul de formulare cu zone roșii unde deja liberalizarea este mai înaintată de cît în România deci scurt în barbișon cine are nevoie neapărat de asemenea acțiuni poate să pornească la drum!!!!!

  2. Asa este, va trebui sa asteptam o hotarare clara, asta este, nu vad logica, aici vine cine vrea, nu se intra in quarantine, deci asteptam!

Lasă un răspuns