A început montarea stavilei care va regla debitul pe Canalul Bega

La Nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român a început montarea stavilei cilindrice, un echipament care va regla tranzitarea debitelor maxime pe Canalul Bega.

Stavila este amplasată în câmpul central al canalului, iar montarea ei stavilei presupune un procedeu extrem de elaborat, de precizie maximă.

“Conform graficului de execuţie, în luna iunie se va putea trece la proba de lucru a acestui echipament”, spune directorul Apelor Banat, Titu Bojin.

Directorul ABAB mai spune că manevrele de transport a stavilei cilindrice s-au realizat cu o macara americană, având în vedere că are o greutate de circa 20 tone.

Investiţia, în valoarea de 5.657.517 de euro cu TVA, este finanţată prin programul IPA Interreg CBC RO-Serbia.

 

radiotimisoara

 

 

3 Comments
stefu 30/05/2020
Nici cu autorul articolului nu îmi este rușine, nu și-a dat numele din modestie ? Debitul se reglează la Coștei prin deversare în Timiș, o stavilă se folosește la reținerea apei, că de aceea se cheamă stavilă. De ce se scriu astfel de articole care nu spun nimic corect ?
Marius 29/05/2020
Directorul ABAB nu stiu ce meserie are. Transport cu macar a americană pt 20 de tone !! Transportul se face pe trailer....întotdeauna. Nu contează producătorul, 20 de tone ridică si macaralele romanesti vechi de 40 de ani ! Dar, na, contează apartenența la partid, nu pregătirea!