România nu poate trece la moneda euro | Comisia Europeană a listat criteriile pe care țara noastră nu le îndeplinește

Cât primesc cetățenii din statele europene pentru a depăși criza. Ajutoare de miliarde de euro

România nu poate trece la moneda euro | Comisia Europeană a listat criteriile pe care țara noastră nu le îndeplinește

Șase din cele șapte țări care nu folosesc euro, inclusiv România, care stă cel mai rău, nu sunt încă pregătite să adopte moneda europeană, a declarat miercuri Comisia Europeană într-un raport citat de Reuters.

Croația, spune Comisia, îndeplinește toate criteriile pentru a începe să folosească moneda europeană din 2023, informează Mediafax.

Mai jos sunt prezentate elementele-cheie ale evaluării celorlalte țări în funcție de criteriile UE

CITEȘTE ȘI: Arestarea doctorului Mazilu ajunge și la instanța… politică/Update – Reacția PSD

BULGARIA

Legislația băncii centrale a țării nu este compatibilă cu legislația din zona euro referitoare la Banca Centrală Europeană, iar inflația din Bulgaria este prea mare. Bulgaria îndeplinește cerințele privind finanțele publice, rata de schimb și convergența ratelor dobânzilor pe termen lung.

REPUBLICA CEHĂ

Legile privind banca centrală a acestei țări nu sunt compatibile cu legislația din zona euro referitoare la Banca Centrală Europeană, inflația este prea ridicată și nu îndeplinește cerința privind cursul de schimb. Însă îndeplinește criteriile privind finanțele publice și ratele dobânzilor pe termen lung.

UNGARIA

Legile privind banca centrală a țării nu sunt compatibile cu legislația din zona euro privind Banca Centrală Europeană, inflația este prea mare și nu îndeplinește cerința privind cursul de schimb. Îndeplinește însă criteriul privind finanțele publice și ratele dobânzilor pe termen lung.

POLONIA

Legislația băncii centrale a acestei țări nu este compatibilă cu legislația din zona euro privind Banca Centrală Europeană, inflația este prea ridicată și nu îndeplinește cerința privind cursul de schimb sau convergența ratelor dobânzilor pe termen lung. Ea îndeplinește doar criteriul privind finanțele publice.

ROMÂNIA

Țara nu îndeplinește niciunul dintre criterii.

SUEDIA

Legile privind banca centrală din Suedia nu sunt compatibile cu legislația din zona euro referitoare la Banca Centrală Europeană și nu îndeplinește cerința privind cursul de schimb. Ea îndeplinește toate celelalte criterii, conform antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.