Arestarea doctorului Mazilu ajunge și la instanța… politică/Update – Reacția PSD

Medicul Octavian Mazilu rămâne 30 de zile în arest, a decis Curtea de Apel Timișoara

Arestarea doctorului Mazilu ajunge și la instanța… politică

PNL Timiș pune presiune pe PSD, încercând să profite electoral după arestarea medicului Octavian Mazilu, unul dintre profesoniștii pe care social-democrații l-au invocat în dese rânduri.

Liberlaii au transmis un comunicat de presă, în care le cer liderilor PSD Sorin Grindeanu și Alfred Simonis să-și precizeze poziția în cazul de față, mai ales că, potrivit comunicatului, doctorul arestat ar fi un apropiat al liderului de grup al deputaților PSD.

Iată comunicatul: ”Arestarea pentru 30 de zile a medicului Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal pentru corupție este, din păcate, un eveniment care aruncă o lumina nefavorabilă asupra activității unității medicale din subordinea Primăriei Timișoara, dar și asupra PSD, partidul al cărui membru marcant era medicul timișorean.

Este important să menționăm faptul că nu putem să îl considerăm vinovat pe cel acuzat de luare de mită până la o sentință definitivă din partea unei instanțe. Totuși, faptele prezentate de anchetatori ne obligă să luăm atitudine față de aceste practici care vin să aducă mari deservicii atât lumii medicale din oraș, cât și mediului politic local.

CITEȘTE ȘI: România încheie topul Forbes al celor mai buni prieteni ai Ucrainei, în timpul războiului. Cât de „prietenoşi” am fost până pe 30 mai

PNL Timiș condamnă public astfel de practici și consideră că nu există nicio scuză pentru condiționarea actului medical de solicitarea sau primirea de venituri materiale ilicite.

Cerem liderilor PSD Alfred Simonis și Sorin Grindeanu să prezinte în fața opiniei publice un punct de vedere oficial în privința acestui caz și să menționeze atât opinia lor personală, cât și cea a partidului pe care îl reprezintă.

Considerăm că este important ca opinia publică să cunoască aceste puncte de vedere știind că medicul arestat pentru luare de mită era un apropiat al liderului parlamentarilor PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis.

Liniștea suspectă care vine din partea PSD Timiș generează multe semne de întrebare, iar pentru sănătatea mediului politic din județul Timiș aceste semne de întrebare ar trebui să primească un răspuns cât mai rapid din partea celor vizați”.

UPDATE: Reacția PSD

PSD Timiș a reacționat printr-un comunicat de presă al președintelui Alfred Simonis, pe care-l redăm integral: ”De 1 iunie, ziua copiilor, Alin Nica nu are nimic mai bun de făcut decât să se joace cu declarațiile. Președintele PNL Timiș acuză PSD și arată cu degetul un medic, suspectat că a luat mită. Condamnăm ferm orice act de corupție, indiferent de cine îl face, iar dacă se dovedește fapta, cel care a greșit trebuie să suporte consecințele. Doar că judecătorii vor da sentința, nimeni altcineva!

Ce este revoltător? Faptul că Alin Nica vorbește despre un PSD-ist în timp ce ignoră realitatea din filiala sa, aceea că un vicepreședinte PNL și un parlamentar PNL sunt trimiși în judecată pentru acte de corupție! Mai mult, cel de-al doilea este omul lui de casă, încă de pe vremea când Nica stăpânea Dudeștiul, fiind un prestator de servicii care beneficia de contracte de sute de mii de euro cu dedicație. Nica are inconştiența să deschidă gura exact când ar trebui să şi-o țină mai strânsă și să se roage să nu îl prindă din urmă niște dosare.

PSD Timiş nu a comentat nici descinderile de la Primăria Timișoara, când oamenii legii au ridicat documente de la șefii USR ai administrației locale, nici când cei de la PNL au fost acuzați. Când presa a relatat pe larg despre contractele echipei Șandru-Nica, cu multe suspiciuni de corupție ascunse în spatele lor, la fel, PSD nu a comentat. Noi aşteptăm verdictul instanței de judecată.

Se observă în ieșirea de azi acțiunea unui om disperat, un președinte pe punctul de a-și pierde partidul măcinat de tensiuni majore, cu primari care amenință să plece in corpore, cu membri care nu mai ascultă comenzile lui, cu o conducere în derivă, un om care nu ştie să negocieze, fiind umilit cu fiecare ocazie de adversari şi aliați.

Nu ține, Alin Nica! Nu merge cu distragerea atenției! Acceptăm critici din partea unor oameni verticali și morali, însă nu de la dumneavoastră! O neaoşă vorbă din popor spune că „prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul”. La asemenea situații se referă, domnule Nica!”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Arestarea doctorului Mazilu ajunge și la instanța… politică/Update – Reacția PSD

  1. Nu știu ce sentință așteptați. Omul asta chema bolnavii de cancer….CANCER….la o „consultație” înainte de fiecare operație. Iar oamenii care nu înțelegeau ce vrea doctorul cu acea consultație erau ajutați de asistente. „Mergeți cu banii doamnă!”
    La 6000 euro salariu sa ceri mită de la bolnavii de cancer….lichea de om, dispari de pe pământul ăsta că se împute sub tine!

  2. La momentul cand le-au fost marite salariile trebuia data si o lege in care sa-i condamne la inchisoare pentru multi ani iar cei care mai iau mita din acel moment si sa li se anuleze toate diplomele, sa-si caute alt job

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *