România încheie topul Forbes al celor mai buni prieteni ai Ucrainei, în timpul războiului. Cât de „prietenoşi” am fost până pe 30 mai

Forbes

România încheie topul Forbes al celor mai buni prieteni ai Ucrainei, în timpul războiului. Cât de „prietenoşi” am fost până pe 30 mai

Lumea civilizată s-a unit în jurul Ucrainei și a format o coaliție anti-rusă. Multe țări oferă sprijin umanitar și militar, iar Forbes a analizat acțiunile fiecărei țări, începând cu 24 februarie, și pe baza a 11 criterii a identificat o listă cu cele mai prietenoase state cu Ucraina.

Patru zeci de țări ajută în mod semnificativ Ucraina să reziste agresiunii ruse. Unii furnizează arme, alții impun sancțiuni anti-ruse, unii ajută cu bani sau expulzează diplomați ruși de pe teritoriile lor. Între altele, clasamentul Forbes ia în considerare sancțiunile împotriva Rusiei și închiderea spațiului aerian, recunoașterea genocidului Rusia/URSS împotriva Ucrainei, expulzarea diplomaților ruși, includerea Rusiei în lista țărilor ostile, valoarea asistenței acordate Ucrainei conform Institutului Kiel în termeni monetari și ca parte a PIB, precum și vizite ale înalților oficiali în Ucraina în perioada 24 februarie – 30 mai.

CITEȘTE ȘI: Timișenii, așteptați la două rugi bănățene, în aceste zile

Spre exemplu, guvernul de la Tbilisi, în ciuda miilor de demonstrații în sprijinul Ucrainei, nu a luat măsuri împotriva Rusiei şi, prin urmare, Georgia nu a intrat în acest clasament.

Numărul maxim de puncte este de 100, iar ţările care au primit mai mult de 40 de puncte pot fi considerate prietenoase, între ele şi România, conform clasamentului Forbes de mai jos, conform căruia ţara noastră se află pe locul 20:

top forbes ucrainaPe primul loc se află Polonia, 97 puncte, ţară care încă din primele zile a făcut tot posibilul pentru a le permite ucrainenilor să scape de ororile războiului. Fluxul de refugiați în zilele de 6 și 7 martie a depășit 140.000 pe zi, iar țara a primit în total 3,5 milioane de ucraineni.

Formalitățile la trecerea frontierei au fost simplificate pe cât posibil şi, în plus, Polonia se declară pregătită să accepte cât mai mulți oameni este nevoie. Potrivit estimărilor ONU, până în decembrie 2022, 4,3 milioane de ucraineni vor merge în Polonia, dintre care 2,6 milioane vor găsi refugiu în această țară. Polonia nu salvează doar migranți. Țara a oferit ajutor de peste 3 miliarde de dolari, inclusiv 200 de tancuri T-72, iar președintele Duda a vizitat deja Kievul de două ori.

Pe locul 2 se află SUA, cu 96 de puncte. În luna aprilie, Congresul a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar la baza militară americană din Ramstein, Germania, a avut loc o întâlnire istorică, care a format efectiv o nouă coaliție în sprijinul Ucrainei.

Estonia, ţara de pe locul 3, este lider mondial în asistența specifică pentru Ucraina. Fiecare cetățean al țării a cheltuit 200 de dolari pentru asta. Iar 2% din populația țării a mers la mitingul din fața ambasadei Rusiei pe 26 februarie.

Letonia, ţara de pe locul 4, a acordat Ucrainei o treime din bugetul său pentru apărare (din 13 aprilie). O parte din ajutor a venit înainte de război. Unul dintre avioane, care a adus sisteme de rachete antiaeriene, muniție și alte mărfuri fără nume din Letonia, a aterizat în Ucraina în seara zilei de 23 februarie. În plus, Riga a predat Kievului 11 autobuze de pasageri.

Canada, care ocupă locul 5, a devenit prima țară care a trimis 1 miliard de dolari canadieni (790 de milioane de dolari) către Fondul de sprijin al FMI. Țara a susținut în mod tradițional Ucraina datorită diasporei sale puternice, care este reprezentată în diverse domenii. În special, vorbim de Christia Friland deține funcția de viceprim-ministru și ministru de finanțe. De asemenea, țara a furnizat Ucrainei 20.000 de obuziere.

Lituania ocupoă locul 6 şi este partenerul tradițional al Ucrainei în Uniunea Europeană. Țara nu se limitează la asistență oficială. La sfârșitul lunii mai, o inițiativă privată a unui canal TV local a strâns 5 milioane de dolari pentru a cumpăra o dronă Bayraktar în doar câteva zile. Ștampila poștală lituaniană în sprijinul Ucrainei înfățișează două figuri umane îmbrățișate.

În continuare topul include Marea Britanie (7), Slovacia (8), Cehia (9), Portugalia (10), Spania (11), Franţa (12), Danemarca (13), Norvegia (14), Germania (15), Croaţia (16), Finlanda (17), Slovenia (18), Italia şi România (20), conform romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “România încheie topul Forbes al celor mai buni prieteni ai Ucrainei, în timpul războiului. Cât de „prietenoşi” am fost până pe 30 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *