România înregistrează cele mai mari scumpiri din ultimii 18 ani

România înregistrează cele mai mari scumpiri din ultimii 18 ani

România înregistrează cele mai mari scumpiri din ultimii 18 ani. Trăim într-o criză continuă, de azi pe mâine. Scumpirile şi inflaţia sunt mai mari decât în 2008, anul Marii Crize. Am ajuns să plătim mai mult pentru mâncare, combustibili, energie şi gaze, în vreme ce salariile şi pensiile au rămas la fel. Dincolo de cifrele seci, este lupta pentru supravieţuire, conform observatornews.ro.

Tăvălugul scumpirilor porneşte o dată cu preţul tot mai mare la gaze şi energie electrică.

În ultimul an, cel mai mult s-au scumpit gazele naturale. Preţurile au crescut cu peste 60 de procente, faţă de ianuarie 2021, iar energia termică este mai scumpă cu 21,5%. Iar asta se vede în bugetul lunar al românilor, care se duce, în cea mai mare parte, pe facturile tot mai mari la întreţinere.

Criza gazelor naturale are efecte în lanţ. Au crescut preţurile la îngrăşăminte şi de trei-patru ori într-un an, aşa că, automat, alimentele s-au scumpit.

CITEȘTE ȘI: Autorizații în timp record pentru firmele consilierului personal al primarului Timișoarei

Media scumpirilor, în cazul alimentelor, a fost de 7 procente. Cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la ulei şi cartofi. Topul scumpirilor este completat de mălai şi zahăr, unde preţurile au crescut cu 17, respectiv 11 procente.

Prognoza BNR, pe observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns