Femeie confirmată pozitiv, depistată în vama Nădlac II. Făcuse o excursie în străinătate, deși știa că e infectată

România elimină complet formularul digital de localizare a pasagerilor, la intrarea în țară

O femeie confirmată pozitiv a fost depistată în vama Nădlac II. Făcuse o excursie în străinătate, deși știa că este infectată.

Femeia a fost depistată chiar în ultima zi de izolare. Ea încerca să intre în țară deși trebuia să se afle în izolare într-un imobil din București.

CITEȘTE ȘI: Oscilații de temperatură în următoarele 2 săptămâni și prag de îngheț pe 24 februarie. Cum va fi vremea în Banat

„O femeie în vârstă de 35 de ani, din București s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II pentru a intra în țară, însă, după efectuarea formalităților epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că aceasta figurează în evidențe ca fiind plasată în izolare la domiciliul declarat din București, în urma confirmării infectării cu virusul SARS CoV-2”, au anunțat autoritățile.

Confirmată pozitiv, de două ori într-un interval de 48 de ore

Femeia a fost testată de două ori într-un interval de 48 de ore. Fiecare test a confirmat prezența virusului și ulterior au fost trimise mesajele de confirmare ,,CoronaForms’’.

Femeia nu a ținut cont de obligațiile legale pe care le avea pentru prevenirea răspândirii virusului și a efectuat, împreună cu un membru de familie, o călătorie în străinătate, chiar în ziua în care a fost confirmată pozitiv.

Reprezentantul DSP a informat Jandarmeria, iar jandarmii au întocmit pe numele femeii, actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de Poliție în vederea continuării cercetărilor, au precizat jandarmii.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Femeie confirmată pozitiv, depistată în vama Nădlac II. Făcuse o excursie în străinătate, deși știa că e infectată

Lasă un răspuns