România, finalistă în competiția internațională a ideilor de afaceri inovatoare

cciatclimatefin

E-GECOP și TECHNOLOGY ARTIZANS sunt cele două echipe din România desemnate câștigătoare ale finalei regionale pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia Centrală a ClimateLaunchpad 2020, desfășurată recent.

În competiție au intrat 42 de echipe, din 14 țări – Armenia, Azerbaidjan, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Israel, Kazakhastan, Pakistan, Rep. Moldova, România, Turcia, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan – dintre care 16 vor merge mai departe la etapa internațională a ClimateLaunchpad 2020.     Reamintim că la etapa națională a ClimateLaunchPad, organizată în 27 august a.c. de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș, în calitate de partener oficial în România al Programului CLIMATE KIC, au participat opt echipe, care și-au prezentat ideile inovatoare de business, concurând pentru un loc în etapele regională și internațională. Dintre acestea, trei echipe – E-GECOP, Technology Artisans și AERO 360 au fost desemnate câștigătoare ale etapei naționale.

E-GECOP are un plan de afaceri cu elemente de pavaj prefabricate din beton geopolimeric, utilizate pentru zone pietonale, piste de biciclete, parcări, drumuri, autostrăzi, spații industriale, piste de avioane, stații de transport public, benzinării, cu aplicații în industria ingineriei civile. TECHNOLOGY ARTIZANS propune producerea biogazului prin digestie anaerobă, ca tratament optim în cazul gunoiului animal și al deşeurilor organice și vegetale, în vederea transformării acestora în energie recuperabilă şi în îngrăşământ organic pentru agricultură. E-GECOP și TECHNOLOGY ARTIZANS își vor prezenta ideile inovatoare prietenoase cu mediul la Grand Global Final (30 septembrie – 2 octombrie a.c.), pentru câștigarea unei prime investiții în business-ul lor, premiile puse la bătaie fiind de 10.000 euro entru locul I, 5.000 de euro pentru locul al II-lea  și 2.500 de euro pentru locul al III-lea.

ClimateLaunchpad este cea mai mare competiție de idei în domeniul “clean technology” finanțată de EIT Climate-KIC, destinată atragerii potențialului de tehnologii inovative din Europa și oferirii de oportunități pentru inovatori. Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon și la atenuarea efectelor schimbărilor climatice. Informații suplimentare pot fi obținute telefonic, la nr. 072.9435.228, sau prin e-mail: [email protected], persoana de contact fiind Rafaela Colban- reprezentant Hub EIT Climate-KIC din partea CCIA Timiș. EIT Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa destinat prevenirii schimbărilor climatice, fiind compus din companii private dinamice, organizații academice de renume și instituții ale sectorului public. Inițiativa EIT Climate KIC a fost creată în 2010, de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns