Cercetătorii români au descoperit că noul coronavirus rezistă opt ore pe pâinea neambalată corespunzător

Dăm, în medie, cu 25% mai mult pentru o franzelă, față de 2021. Suntem pe locul 10 în UE la creșterea prețului pâinii

Coronavirusul se ia prin aer, dar şi pe pâine! Este descoperirea şocantă a cercetătorilor de la Universitatea din Bucureşti şi a medicilor de la Matei Balş. Studiile au arătat că virusul rezistă pe pâinea neambalată chiar şi opt ore. Specialiştii ne recomandă să cumpărăm produse ambalate şi să nu atingem alimentele din magazin fără mănuşi.

Pâinea se cumpără pe încercate în România. Avem tendinţa să punem mâna, să pipăim, să vedem care e mai proaspătă, iar pe celalalte chiar dacă le-am atins, să le aşezăm la loc. Un obicei periculos, care ne-ar putea îmbolnăvi pe noi sau pe alţii, arată cel mai recent studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Bucureşti. Şi asta pentru că, în cazul în care o persoană infectată atinge pâinea, virusul rămâne pe produs.

Eden Mamut, Universitatea din Bucureşti: Pâinea ambalată este o pâine care este sigură din punctul de vedere al faptului că, indiferent cine atinge fața exterioară a foliei de amabalaj, virusul nu se transmite prin folia respectivă. Evident, dacă folia nu este deteriorată.

Cercetătorii au luat probe de la 30 de pacienţi confirmaţi cu SArsCov 2 de la Institutul Matei Balş şi au contaminat în mod intenţionat mai multe pâini, unele ambalate, altele nu.

Au descoperit că pe pâinea fără ambalaj virusul rămâne chiar şi opt ore. Situaţia a fost similară şi pentru pâinea cu ambalaj, doar că, în acest caz, virusul a contaminat doar folia exterioară nu şi pâinea care urma să fie consumată.

Cornelia Nichita, profesor Universitatea Bucureşti: La 30 de minute, o oră, trei ore s-a detectat prezenţa virusului atât pe pâine, cât şi pe ambalajul exterior. Cel mai indicat este să utilizăm un produs de panificație ambalat într-un ambalaj de polipropilenă sau polietirenă, în principal un ambalaj din plastic.

În plină epidemie, sunt încă multe magazine unde pâinea se vinde fără ambalaj. Şi e cu atât mai grav cu cât mulţi cumpărători uită să folosească mănuşile de unică folosinţă sau cleştii puşi la dispoziţie pentru a lua produsul din raft.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cercetătorii români au descoperit că noul coronavirus rezistă opt ore pe pâinea neambalată corespunzător

Lasă un răspuns