Robu vrea ca Fritz să fie anchetat pentru fix aceeași faptă comisă și de el

Robu vrea ca Fritz să fie anchetat pentru fix aceeași faptă comisă și de el

Metamorfoza fostului primar al Timișoarei continuă. În ofensiva sa virtuală împotriva noii administrații a orașului, Nicolae Robu a dat, miercuri, un nou exemplu de ipocrizie. Reproducem mesajul virulent al fostului primar, postat pe pagina personală de Facebook (majusculele îi aparțin):

“CONDUCEREA PENALĂ A PRIMĂRIEI TIMIȘOARA A MAI COMIS O INFRACȚIUNE! CER PUBLIC POLIȚIEI ROMÂNE – SERVICIUL RUTIER SĂ SESIZEZE PROCURATURA! În urmă cu circa trei luni, pe un număr de străzi din Timișoara, au fost schimbate indicatoarele privind viteza legală permisă, aceasta fiind redusă de la 70 Km/h la 50 Km/h.

Așa cum era de așteptat, conducătorii auto – și în special taximetriștii, evident – au resimțit din plin măsura, pierzând zilnic zeci de minute din cauza ei. Aflăm, acum, că această prostie nu a avut avizul Serviciului Rutier al Poliției Române Timiș și, prin urmare, vechile indicatoare au fost puse la loc și implicit, viteza legală în zonă a redevenit 70 Km/h.

Ori, a pune indicatoare de circulație pe drumurile publice fără avizul Serviciului Rutier al Poliției Române reprezintă INFRACȚIUNE! Unde s-ar ajunge dacă oricine și-ar permite să facă astfel de lucruri?! Cine dă zecilor de mii de timișoreni înapoi timpul pierdut în urma acestei infracțiuni?!”.

Așadar, domnul Robu susține sus și tare că “a pune indicatoare de circulație pe drumurile publice fără avizul Serviciului Rutier al Poliției Române reprezintă INFRACȚIUNE!”. Așa este! Dar asta este fix ceea ce au făcut subalternii lui Nicolae Robu pe vremea când acesta era primar!

Iată ce scriam, în 1 noiembrie 2019, în articolul intitulat Trecerea de pietoni pe care a fost spulberată recent o timișoreancă nu are avizul Poliției Rutiere: “(…) Nemaiputând-o da la întors, conducerea IPJ Timiș ne-a transmis un răspuns fără echivoc:

<Pentru obiectivul de investiție Amenajare pasaj inferior Jiul nu există avizul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, emis în condițiile prevăzute de art. 128, alin. 2 din OUG 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice>. Ca o lămurire suplimentară, IPJT ne-a mai comunicat că <restricțiile de circulație instituite pentru executarea lucrărilor la acest obiectiv au fost avizate de Inspectoratul de Poliție Județean Timiș prin Serviciul Rutier, în urma solicitării făcută de executantul lucrărilor, prin avizul nr. 216381 din data de 11 iulie 2016>.

Așadar, executantul lucrărilor respectase legea, solicitând avizul IPJT pentru oprirea circulației pe durata șantierului, în timp ce Primăria Municipiului Timișoara a acționat în afara cadrului legal, omițând să ceară avizul Poliției Rutiere pentru proiectul de amenajare a Pasajului Jiul. În acest context, susținerile primarului Nicolae Robu cum că <totul este realizat conform normelor>, că <proiectul este făcut corect> și că <nu se poate spune că încalcă vreo regulă> sunt infirmate de realitate (…)

În urmă cu trei ani, cei de la IPJT erau chestionați de colegii de la www.tion.ro cu privire la marcajele și indicatoarele ce apăruseră în sensul giratoriu din Piața Mărăști, iar răspunsul oamenilor legii suna cam așa: <Momentan nu există nici un aviz scris din partea noastră pentru modificările din intersecțiile Mărăști și Iuliu Maniu. Discuțiile din cadrul Comisiei de Circulație nu țin loc de aviz scris din partea Poliției Rutiere. Vom înainta o adresă prin care vom cere de urgență revizuirea amenajărilor de acolo pentru fluidizarea traficului rutier>”.

În noaptea de 1 spre 2 octombrie 2019, o timișoreancă era spulberată de o mașină pe trecerea de pietoni de la Pasajul Jiul, pentru ale cărui lucrări de lărgire și reamenajare efectuate în 2017 primăria condusă de Nicolae Robu nu a solicitat avizul obligatoriu al Poliției Rutiere. Iar la vremea respectivă, domnul Robu nu doar că nu și-a turnat cenușă în cap, dar a susținut sus și tare că totul a fost realizat conform normelor, deși lucrurile stăteau fix pe dos.

La aproape trei ani distanță, același domn Robu se trezește vorbind de funie în casa spânzuratului și obține din partea noastră nota Z-E-C-E la ipocrizie!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Robu vrea ca Fritz să fie anchetat pentru fix aceeași faptă comisă și de el

  1. Trebuie sa recunoaștem ca Robu nu a fost un primar chiar atât de rău pentru Timișoara. Foarte adevărat ca Fritz este un dezastru planetar. Totusi, ceea ce face Robu azi și de zi de zi, asasinandu-ne cu realizările sale de peste veacuri, pe care oricum le știm și le cunoaștem, e CRIMA…
    De internat!

  2. Robu a devenit public, o baba procesomana!
    In loc sa contribuie din opozitie la dezvoltarea armonioasa a orasului si a comunitatii locale, se baga in seama cu declaratii din lumea statului paralel, doar de dragul audientei.

  3. care dezvoltare? in afara de proiectele lasate tot de robu, nu se dezvolta nimic, dupa un an jumate cu fritz si compania. din contra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *