Robu s-a purtat fără mănuși cu timișorenii

manusi 1

Nicolae Robu a transmis hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, potrivit cărea se instituie obligativitatea purtării măștilor și mănușilor în mijloacele de transport în comun și în untiățile care desfășoară activități cu publicul.

CITEȘTE ȘI: Iohannis: După 15 mai vom putea să ne deplasăm fără declarație. Masca de protecție în spațiile închise va fi obligatorie

Modul în care a fost anunțată măsura, fără un răgaz de pregătire a populației, canalele pe care ea a fost transmisă (pagina de socializare a primarului), neclaritățile din hotărâre și imposibilitatea procurării în scurt timp a echipamentelor necesare au  creat multă nedumerire și char indignare în rândul unei părți  a timișorenilor. Confuzia a fost amplificată și de tendința binecunoscută a multor persoane de a distorsiona realitatea, astfel încît s-a ajuns să se vehiculeze variante alarmiste, precum că măștile și mănușile sunt obligatorii tot timpul sau chiar că Timișoara a intrat în carantină.

Totuși, ca un fapt bun, locuitorii orașului de pe Bega au înțeles, în cea mai mare parte, mesajul primarului, și nu puțini erau, ieri, cei care purtau echipamentele menționate chiar și pe stradă. De fapt, procentul  timișorenilor care au mască și mănuși este, indicutabil, mai mare decât al celorlalți, ceea ce nu este un luru rău. Mai grav este că nu prea se găsesc măști și mănuși pe la unitățile din Timișoara, fie că vorbim de farmacii, fie că ne referim la magazine. În fața farmaciilor s-au format cozi mai mari ca de obicei, însă cei veniți se retrăgeau repede, după ce li se transmitea că nu se găsesc astfel de echipamente. Și atunci, mai poți să-i acuzi pe cei care îl atacă pe primar, plângându-se că nu se găsesc măști și mănuși?

A doua zi după anunțarea măsurii, Nicolae Robu a continuat să promoveze aceeași atitudine arogantă, spunând că doar în comunism se proceda astfel, când se împărțeau populației fel și fel de lucruri. Așa este, aici are dreptate primarul, care se dezice total de regimul totalitar. Dar, pe de altă parte, modul în care el a anunțat hotărârea ne aduce foarte mult aminte de vremurile trecute: fără o pregătire anterioară, fără prea multe explicații și fără soluții concrete. Adică, fără mănuși. Probabil, nu a reușit nici primarul Timișoarei să-și procure aceste echipamente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Robu s-a purtat fără mănuși cu timișorenii

  1. Un articol de trei lulele. (asa o fi si calitatea de ziarist a autorului).Nu am auzit (nu ascult toate anunturile sau hotararile) ce si cum a zis primarul.Probabil a transmis o indicatie primita de la guvern. Toti stim ca inca nu sunt suficiente masti in pravalii sau farmacii, dar toti stim ca pot fi improvizate.Am inteles (poate gresesc) ca mastile sunt obligatorii in mijloace de transport in comun dupa 15 mai.Nu vad cum a deranjat primarul prin cele spuse.

    1. Stimate domn. Nu toată lumea are posibilitatea de a se informa cu privire la laturile vomitate de acest nesimțit pe cinestie ce site. Primatul ar trebui să-și revizuiască comportamentul față de cetățenii acestui oraș, deoarece el este în slujba lor și nu invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *