Iohannis: După 15 mai vom putea să ne deplasăm fără declarație. Masca de protecție în spațiile închise va fi obligatorie

iohannis 17

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, după o ședință la Palatul Cotroceni pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19, că după 15 mai cetățenii se vor putea deplasa liber, fără a mai completa declarație pe proprie răspundere. De asemenea, președintele a mai anunțat că măștile de protecție vor fi o obișnuiță.

Am decis astăzi că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţii publice închise şi când folosim transportul în comun”, a spus şeful statului. El a arătat că s-ar putea renunţa la purtarea măştii anul viitor.

După data de 15 mai, când se încheie starea de urgenţă, nu vor fi prelungite restricţiile privind deplasările individuale, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

“După data de 15 mai (…) vom renunţa la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spaţii publice fără să declarăm unde mergem şi de ce mergem”, a spus el.

Iohannis a subliniat, însă, că, după 15 mai, multe restricții  vor rămâne în vigoare

„Viața nu va reveni la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom stabili exact care activitate, când poate să înceapă”

Cât despre începerea anului școlar, președintele a spus că:. „Vom elabora un plan concert pentru revenirea elevilor la școală”.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *