Robu l-a băgat pe Bușoi în ”conjuncție”

În lumea politică, atunci când cineva trebuie ținut la distanță, mesajul nu trebuie transmis direct și abrupt. E nevoie în mod obligatoriu de o introducere siropoasă, în care cel vizat să fie apreciat pentru calitățile sale, chiar să i se mulțumească pentru tot ceea ce a făcut pentru partid, pentru ca de-abia în final să i se transmită mesajul țintit.

Nici acesta nu trebuie să pară implacabil, ca să se mai lase portițe deschise pentru viitor, când lucrurile se mai pot schimba. E suficient ca după aprecierile din introducere să urmeze conjuncția ”dar”, pentru că persoana vizată știe să decripteze mesajul.

De regulă, enunțul sună cam așa: ”Domnul X este un politician de anvergură, este un coleg pe care îl apreciem și care a făcut multe pentru partid și pentru comunitate, dar…”, mai departe ținând de abilitatea mesagerului de a-i da de înțeles „colegului” că nu prea mai e nevoie de serviciile sale.

Un mesaj care poate fi perfect încadrat în această categorie a fost enunțat de primarul Nicolae Robu, atunci când a venit vorba de implicarea ”colegului” Cristian Bușoi în treburile interne ale PNL Timiș, plecând de la zvonurile că europarlamentarul liberal ar avea un cuvânt greu de spus în filială. Robu l-a apreciat la scenă deschisă pe Bușoi, a spus și că este un coleg și un prieten, iar ca tabloul să fie complet, a folosit și conjuncția ”dar”.

”Cristian Bușoi este colegul și prietenul nostru, dar nu are nici o implicare în PNL Timiș”, a declarat Nicolae Robu.

La prima vedere, Cristian Bușoi nu pare zguduit de afirmația lui Robu, ba chiar s-ar putea spune că este lăudat. Cu o condiție: să nu fi existat conjuncția ”dar”, suficientă pentru ca Bușoi să poată decodifica mesajul. La fel ca și cei susținuți de el.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns