Robu dă teren CJT-ului pentru stadion și sala polivalentă

stadion timisoara 1

Premierii și miniștrii vin și pleacă de la putere. O droaie au trecut și prin vizită pe la Timișoara, dacă e să ne gândim doar la ultimii 28 de ani, pentru că înainte aveau misiunea specifică de a goli cămările bănățenilor sau de a împușca „vandalii” și „derbedeii”.

Oricum i-am numi și din orice partid ar face parte, oamenii puterii trec pe la noi și promit, dar problemele rămân aceleași. Din lista de obiective pe care o tot plimbă de la unii la alții mai-marii locului, prea puține și-au găsit împlinirea în ultima vreme.

Unul dintre motivele acestor nereușite îl constituie, bineînțeles, și eternul conflict între conducerile polilor de putere din administrația locală, care aproape niciodată nu au fost de aceeași culoare politică. Dacă se face o investiție cu bani de la guvern, de ce să și-o treacă în palmares altcineva decât partidul aflat la guvernare?

Un exemplu notoriu este viitoarea sală polivalentă cu 16.000 de locuri, care ba se face la Giroc, ba lângă stadion, ba pe Calea Torontalului și despre care, mai zilele trecute, un domn ministru ne-a zis de la obraz că guvernul o finanțează, dar autoritățile locale trebuie să se înțeleagă asupra amplasamentului.

Marţi, la nivelul Primăriei Timișoara, s-a întrezărit o atitudine neașteptată. Nicolae Robu a făcut o propunere care ar putea pune capăt – într-o variantă cu final fericit – unei dispute sterile, din care nu câștigă nimeni. Propunerea nu a fost lipsită de câteva critici contondente.

„La nivelul Primăriei Timișoara, facem demersuri încontinuu, și pentru stadion, și pentru sala polivalentă, și pentru centură. Din nou, CJT politizează și problema stadionului, în timp ce ei nu au făcut nimic, nici cu Muzeul Revoluției, nici cu terenul fostului centru militar, mereu vin și intră peste obiectivele Timișoarei. Oare stadionul nou din Craiova este al Consiliului Județean Dolj sau Compania Națională de Investiții l-a dat în administrare primăriei?

Cei de la CJT au declarat că vor demola „Dan Pălitinișanu” și vor construi acolo stadionul nou. De ce, când există atâtea terenuri în Timișoara și când avem nevoie de mai multe stadioane? Eu, ca primar liberal, propun să pună Primăria Timișoara la dispoziția CJT un teren, să facă CNI acolo un stadion și să-l dea în administrarea lor. A consiliului județean, care nu e în stare să mențină o toaletă funcțională la actualul stadion, ți-e și groază să intri acolo.

La fel, ca să se construiască sala polivalentă pe terenul CJT, va dona primăria terenul în Timișoara. Aici am putea face un schimb, să ne dea nouă „Dan Păltinișanu”, iar noi dăm teren pentru sală”, a propus, marţi, primarul Timișoarei.

Discuțiile nu se vor finaliza, cel mai probabil, cu această nouă idee venită dinspre conducerea primăriei. Deocamdată, atunci când vine vorba despre investiții cu bani de la bugetul de stat, mai-marii din administrație se ocupă, de fapt, de pielea ursului din pădure, pentru că atât stadionul, cât și sala polivalentă se află pe lista scurtă a CNI de cel puțin opt ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Robu dă teren CJT-ului pentru stadion și sala polivalentă

Lasă un răspuns