Robu – cu formulele, Alin – cu semnăturile! Primarii rebeli din PNL Timiş i-au adunat, deja, deputatului aproape 4.000 de adeziuni

robu popoviciu

Deputatul Alin Popoviciu nu a renunţat la ideea de a prinde un nou mandat în parlament. Chiar dacă Vasile Blaga, cu care este în relaţii foarte apropiate, a fost tras pe linie moartă în partid, Popoviciu nu e resemnat şi mizează pe sprijinul (se pare destul de consistent) al majorităţii primarilor liberali.

E vorba, în principal, de edilii care şi-au dat demisiile din conducerea filialei, dar şi de lideri ai organizaţiilor PNL Timiş unde partidul nu are primari în funcţie. S-au strâns, deja, circa 3.700 de semnături, iar numărul este în creştere, în condiţiile în care, pentru a fi validată candidatura, este nevoie de 6.500 de semnături.

Nu înseamnă, automat, că Popoviciu va intra în cursa parlamentară ca independent, pentru că rămâne în discuţie şi plasarea sa pe un loc eligibil pe listele PNL Timiş. În acest sens, primarii rebeli, aproximativ 20 la număr, au înaintat o adresă către Biroul Permanent Naţional al partidului, în care precizează că opţiunea lor pentru Camera Deputaţilor, pe unul din primele trei locuri, este Alin Popoviciu. Mai mult, în adresă se precizează că dacă nu se va ţine cont de solicitatea lor, nu îşi asumă rezultatele de la alegeri.

Cu alte cuvinte, dacă Alin Popoviciu nu e pe listele PNL, el va fi susţinut ca independent de o mare parte a primarilor şi, astfel, va rupe din voturile liberalilor. În condiţiile în care Vasile Blaga a renunţat la candidatură, este de aşteptat să se reia votul din filială pentru refacerea listelor.

O variantă agreată, se pare, de primarii rebeli, ar fi plasarea lui Ben Oni Ardelean pe primul loc la Senat, în locul rămas vacant după retragerea lui Blaga. Dacă va pleca Ardelean de pe un loc eligibil de deputat, se va elibera o poziţie pentru… Alin Popoviciu! Probabil, votul „în reluare” se va desfăşura tot după criteriile propuse de Nicolae Robu şi deja consacrate în PNL Timiş, în care candidaţii sunt desemnaţi după anumte formule matematice în care se ţine cont de meritele profesionale, politice şi de imagine. Or, contralovitura pregătită de gruparea lui Alin Popoviciu vine cu un alt criteriu, mai pragmatic: listele de semnături.

Alin Popoviciu a recunoscut că a fost contactat de o bună parte a primarilor şi susţine că nu face nici un fel de presiuni asupra acestora: „Sunt primari care vor să meargă până la capăt cu mine, asta înseamnă că sunt mulţumiţi de modul în care i-am ajutat în cei opt ani de când sunt deputat. Nu vreau însă să îi agit în nici un fel şi de aceea, până acum, am fost în Bucureşti, pentru a nu fi acuzat că fac presiuni. E treaba lor cum se organizează şi pe cine vor să susţină. Personal, eu mi-aş dori să rămân membru PNL”.

În traducere, dacă listele de semnături nu vor convinge echipa lui Nicolae Robu (deşi tocmai termenul de „echipă” e miezul conflictului din PNL Timiş), Popoviciu va candida ca independent. Oricum ai privi lucrurile, nu poţi spune că nu ne aflăm în faţa unui şantaj politic, însă nu ar fi deloc o noutate, astfel de tactici fiind o obişnuinţă în bucătăria internă a partidelor. Pentru a ajunge deputat dintr-o astfel de postură, Alin Popoviciu ar avea nevoie de circa 12.000-13.000 de voturi, în funcţie de prezenţa înregistrată la alegeri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Robu – cu formulele, Alin – cu semnăturile! Primarii rebeli din PNL Timiş i-au adunat, deja, deputatului aproape 4.000 de adeziuni

  1. vedeti! asa se protejeaza un HOT s-un PROST totodata! popoviciu a avut atatea initiative legislative cate lucruri bune a facut dROBU pentru timisoreni …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *