VALURI DE MIGRANŢI! Locuitorii satelor de lângă frontieră, puși în gardă

moravita

Relația cu membrii comunităților locale este foarte importantă atât pentru aleși, cât și pentru alegători. Primii au nevoie de voturi, iar ceilalți vor să știe pentru ce le dau. De aceea, dacă autoritatea publică dă atenție legăturii constante cu localnicii o face pentru a colecta, pe de-o parte, doleanțele și propunerile venite de la populație, dar și pentru a informa despre principalele priorități ale primăriei.

Astfel, recent, consilierii locali din Moravița, împreună cu primarul Ion Fiștea, s-au deplasat în satul Stamora Germană pentru a ține ședința curentă din această lună a deliberativului comunei. La aceasta, care a avut loc la căminul cultural, au fost invitați să participe sătenii interesați pentru un dialog cu aleșii. Pe lângă un inventar de propuneri și probleme de rezolvat, consilierii au putut să arate oamenilor că lucrează în interesul lor.

Un alt tip de ședințe publice, inițiate de primăria din Moravița împreună cu autoritățile de frontieră, sunt cele de informare a populației în legătură cu grupurile de migranți care, în ultima vreme, trec ilegal destul de des în țara noastră, venind din Serbia.

Localnicii sunt îndemnați, în aceste ședințe, să aibă un comportament adecvat dacă-i întâlnesc pe raza comunei, deși în general grupurile sunt interceptate de polițiștii de frontieră. De asemenea sătenii sunt sfătuiți să fie toleranți din punct de vedere religios și să nu intre în conflict cu migranții, gestionarea situației acestora căzând în sarcina autorităților competente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *