Robu către primari: „Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus voinţa mea!”

Cine va fi candidatul PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş? Nu ştim încă răspunsul, dar avem o parte din el: cine va fi acceptat de Nicolae Robu. Pe cine preferă primarul Timişoarei? Nici asta nu s-a anunţat, dar putem deduce din ultimele acţiuni şi declaraţii ale şefului PNL Timiş.

Toate acestea conduc către un nume pe care Robu şi l-ar dori cel mai mult la CJT: Cătălin Iapă. Să le luăm pe rând. Mai întâi, o lege nescrisă a competiţiilor electorale spune că cel care candidează pentru o funcţie importantă trebuie să intre în luptă de pe o poziţie de top, care să-i asigure anvergură şi notorietate.

Cine este timişoreanul cu cea mai mare funcţie în guvern? Cătălin Iapă. Cine l-a propulsat acolo? Nicolae Robu. E limpede că dintr-o asemenea postură nu va fi greu de susţinut şi argumentat candidatura lui Iapă la CJT: are deja o anumită experienţă la doar 31 de ani, cunoaşte cum se raportează problemele judeţului la nivel naţional, candidează în tandem cu Robu.

Cel mai probabil, Cătălin Iapă va începe cât de curând să vorbească despre investiţiile necesare Timişului, precum stadion, spital regional, sală de sport şi altele, tocmai pentru a-şi asigura o cursivitate a mesajului electoral, atunci când va intra în lupta de la CJT. Iată un scenariu perfect, foarte bine gândit de Robu.

Mai rămâne problema primarilor, pentru că, măcar cu jumătate de gură, ar trebui să fie şi ei de acord cu voinţa lui Robu. Se rezolvă şi asta, tot graţie numirii lui Iapă ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Să nu se mire nimeni dacă în următoarele săptămâni vom auzi cum Iapă a rezolvat probleme concrete legate de investiţii în localităţile timişene. Deja, chiar la finele săptămânii, Robu a anunţat o parte a acestora, având grijă să-l menţioneze pe Cătălin Iapă ca artizan al investiţiilor demarate.

CITEŞTE ŞI: Apariție-spectacol, pe luciul apei, într-o localitate din Timiș. Video

Cine vor fi beneficiarii indirecţi ai proiectelor? Primarii. Cui vor trebui ei să-i mulţumească? Lui Cătălin Iapă. Iată cât de simplu poate rezolva Nicolae Robu problema candidatului la CJT, în timp ce primarii PNL se agită şi fac tot felul de competiţii interne. Şi ca să fie totul cât se poate de limpede, chiar zilele trecute, primarul Timişoarei a făcut o declaraţie prin care îşi devoalează, parţial, intenţiile:

„Cătălin Iapă face la minister mai mult decât are cuprins în fişa postului. El reprezintă interesele judeţului Timiş”. Asta, aşa, ca să nu se mai obosească alţii cu sondaje şi concursuri interne…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Robu către primari: „Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus voinţa mea!”

Lasă un răspuns