Robotică şi programare pentru copii, la Timişoara

roboschool

Brainery Roboschool reia atelierele de robotică și programare pentru copii, în centrul Timişoarei, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție a răspândirii Covid 19 impuse de autorități. Noi provocări îi așteaptă pe cei mici, în cadrul modulelor pregătite pentru anul școlar 2020 – 2021.

Modulele, cu o durată de 15 ateliere fiecare, se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între şapte și 14 ani și nu necesită cunoștințe prealabile de robotică și programare. Atelierele sunt coordonate de specialiști în domeniul educației și programatori, având loc fie la sediu, pe strada Lucian Blaga nr. 2, ap. 2, fie online, în funcție de modulul ales. Toate echipamentele sunt puse la dispoziție de Roboschool.

Brainery Roboschool

Oferta educațională pentru anul școlar 2020 – 2021 cuprinde şapte module, ale căror grade de dificultate sunt adaptate la vârsta copiilor, după cum urmează: inițiere în robotică, creare jocuri video, robotică competițională, programare Python cu Minecraft, electronică și programare, creare de aplicații mobile, respectiv creare de pagini web.

Urmând cursurile Roboschool, copiii vor învăța bazele roboticii și dezvoltă o fundație solidă de cunoștințe și abilități care îi ajută ulterior să stăpânească limbaje de programare complexe. De asemenea, cei mici îşi vor dezvolta gândirea logică, capacitatea de cooperare în echipă, creativitatea și abilitatea de rezolvare de probleme. Toate acestea îi vor ajuta să obțină rezultate bune în activitatea școlară și să se adapteze mai ușor la schimbările contemporane.

Conceptul de Roboschool a apărut în Timișoara în urmă cu un an, când doi tineri cu inițiativă au decis să își împărtășescă cunoștiințele de robotică și programare cu cei mici, punând bazele unei educații care privește spre viitor.

Brainery Roboschool este așadar un business local, o afacere de familie, prin care Iasmina și Gabriel Glișa doresc să le ofere copiilor oportunitatea pe care nu au avut-o când erau de varsta lor – aceea de a-și folosi pasiunea pentru tehnologie în scop constructiv, de a-și dezvolta gândirea analitică, de a-și însuși bazele roboticii și ale programării de la o vârstă fragedă.

iasmina si gabriel glisa

Fiecare atelier este abordat conform metodologiei STEM, un concept educațional ce se bazează pe ideea de educare a copiilor în patru domenii cheie: știință, tehnologii, inginerie și matematică, folosind o abordare interdisciplinară și aplicată, ceea ce reprezintă o veritabilă evadare din tiparele curriculum-ului românesc, integrând pe lângă matematica și științe cele două discipline noi: inginerie și tehnologii.

În cadrul acestor ateliere fiecare copil va lucra asemenea unui om de știință sau a unui inginer: observând, adresând întrebări, formulând idei, ipoteze, experimentând și punând în practică ceea ce descoperă și formulând și transmițând concluziile.

Înscrierile se pot face accesând: http://roboschool.ro/locations/Brainery

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *