Rectificarea bugetară a fost adoptată. Parlamentul a votat creșterea punctului de pensie cu 40%

parlament 4

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marți, proiectul privind rectificarea bugetului de stat, care include amendamentul PSD referitor la creşterea punctului de pensie cu 40%. Au fost 242 de voturi pentru, 147 contra și 11 abțineri.

CITEȘTE ȘI: Femeie lovită de o autoutilitară, în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni, în vestul țării. Ce alcoolemie avea șoferul vinovat

Rectificarea bugetară a fost aprobată de deputați și senatori, principala modificare adusă de parlamentari proiectului Guvernului fiind revenirea la majorarea punctului de pensie cu 40%.

Proiectul pentru aprobarea OUG privind rectificarea bugetară a fost aprobat cu 242 de voturi „pentru”, 147 „împotrivă” și 11 abțineri.

Deputații și senatorii au fost de acord cu eliminarea amendamentului referitor la limitarea la 40% din PIB a datoriei publiceconform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020.

Liberalii au anunțat că vor ataca la CCR decizia Legislativului.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat că votul pe rectificarea bugetară este „un act de agresiune la stabilitatea economiei României”.

”Ceea ce se întâmplă astăzi în Parlamentul României este act de agresiune la stabilitatea economiei României. Toți se uiță și văd cum o grupare vrea să arunce țara în aer. Ne vom opune și le garantăm românilor că nu vom arunca România în aer”, a afirmat ministrul de Finanțe, senatorul PNL Florin Cîțu, potrivit Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Rectificarea bugetară a fost adoptată. Parlamentul a votat creșterea punctului de pensie cu 40%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *