Risc iminent de accidente la Giroc! „Dorel” a făcut-o… lată

Risc iminent de accidente la Giroc! "Dorel" a făcut-o... lată

Risc iminent de accidente la Giroc! „Dorel” a făcut-o… lată

Mica centură care leagă intrarea în Giroc (dinspre Timişoara) de Chişoda – drumul ce porneşte de după calea ferată şi ajunge la ieşirea spre Timişoara (strada Bujorilor) sau chiar mai departe, la intersecţia cu şoseaua spre Şag sau cea spre Utvin – este binevenită, fără doar şi poate.

Din păcate, însă, s-a lucrat fără prea mult simţ estetic, cu atât mai puţin cu responsabilitate, întreaga zonă fiind o uriaşă capcană în care pot cădea mai ales pietonii şi bicicliştii.

Trecerea de pietoni iniţială, ştiută de atâţia ani, care traversa drumul judeţean (DJ 595), a fost mutată câţiva zeci de metri mai spre sensul giratoriu.

Un muncitor pe nume „Dorel” a încercat ştergerea marcajului, însă ori nu s-a priceput, ori s-a grăbit, ori vopseaua nu a fost de calitate. A ieşit cât se poate de urât!  Zebra încă se vede şi destui sunt cei care traversează prin acel loc, nedumeriţi fiind de claxoanele şi injuriile adresate de unii şoferi mai grăbiţi sau neînţelegători de felul lor.

La trecerea de pietoni de la intrarea pe centura ce duce la Chişoda, imediat ce treci de liniile de tren, după lăsarea întunericului este beznă, nu-i nici un bec !!!, iar pietonii şi bicicliştii sunt observaţi în ultima clipă de conducătorii auto.

Bulibăşeala este generală în zona respectivă. Dacă vii pe centură dinspre Chişoda, nu poţi face stânga spre oraş, trebuie să ajungi mai întâi la sensul giratoriu de la parc. La fel, şi dacă vii dispre oraş şi vrei să intri în parcarea mini-complexului comercial de după calea ferată sau la spălătoria auto. Dar, ocolul nu e prea mare şi nici foarte incomod. Cu mici excepţii, la orele de vârf, când se formează coloane de maşini. Fiind un popor obişnuit să stea la rând şi răbdător, ne acomodăm…

Situaţia însă devine ilară, şi supărătoare în acelaşi timp, atunci când ieşi din parcarea complexului comercial / spălătoria auto. Eşti obligat să faci dreapta, iar ca să te întorci spre centrul Girocului sau spre centură, trebuie să traversezi calea ferată, să virezi în prima străduţă la stânga (numai după ce acorzi prioritate autovehiculelor ce vin dinspre oraş !) şi să faci câteva manevre prin parcarea de la Lidl. Unde s-ar putea să-ţi aminteşti că mai ai ceva de cumpărat… Apoi, liniştit, ieşi şi o iei la dreapta spre sat, respectiv spre centură.

Dacă nu-ţi place traseul prin zona supermarketului, mai ai şi varianta să ocoleşti până la sensul giratoru de la „Esso” ori să cauţi o străduţă perpendiculară pe drumul judeţean, de pe care poţi vira spre Giroc.

Şi încă ceva! Pe trotuar, aproape de locul în care „Dorel” şi echipa sa au reuşit această lucrare unicat în domeniul circulaţiei rutiere, e plin de fire atârnate şi căzute pe trotuar / pista de biciclete. Situaţia trenează de câteva săptămâni. Oare e chiar atât de greu să fii gospodar?

Risc iminent de accidente la Giroc! "Dorel" a făcut-o... lată

CITEŞTE ŞI: Recuperare miraculoasă la Timișoara. A scăpat ca prin minune după o lună la ATI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *