Recuperare miraculoasă la Timișoara. A scăpat ca prin minune după o lună la ATI

Recuperare miraculoasă la Timișoara. A scăpat ca prin minune după o lună la ATI

Recuperare miraculoasă la Timișoara. A scăpat ca prin minune după o lună la ATI.

“Dacă Dumnezeu e Sfânt / O spun fără temătură / doctorii sunt pe Pământ / oamenii Lui de legătură ”, așa scrie în scrisoarea de mulțumire pe care Luminița, una dintre pacientele Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, le-a adresat-o medicilor, asistentelor și infirmierelor care timp de aproape o luna au luptat pentru viața ei.

CITEȘTE ȘI: În Timișoara, deșeurile pot fi predate gratuit la punctele de colectare. Se pot aduce deșeuri vegetale, din construcții și cele voluminoase de uz casnic

Luminița a ajuns la Spitalul „Victor Babeș” pe 9 februarie, în stare gravă, infectată cu AH1N1 (virus gripal). După numai câteva ore, starea ei de sănătate s-a deteriorat.

Plămânii ei nu au mai putut să lupte împotriva virusului și au cedat. Imediat, medicii au decis să o transfere in Secția de Terapie Intensivă, unde a fost intubată. Mai mult, pentru a „pune plămânii în repaus“, a fost conectată la ECMO, plămân artificial care preia funcțiile respiratorii și care realizează, practic, un bypass pulmonar. Astfel, se obține o oxigenare extracorporală, iar plămâni au timp să se refacă.

“Timp de trei săptămâni nu am știut nimic. Dar ei au fost permanent, 24  din 24, alături de mine. Și au făcut o minune. M-au readus la viață! E primăvară, e frumos, iar viața pentru mine acum începe. Dumnezeu și medicii m-au readus la viață… Stimă. Recunoștință. Respect. Pentru “îngerii din Spitalul Victor Babeș”, spune Luminița M.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *