Risc de îmbolnăvire în unele unităţi de cazare, de alimentaţie sau cabinete medicale din Timiş

Mai multe nereguli au fost depistate de medicii-inspectori ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș în urma unor controale la câteva unități de cazare din județ. Verificările au evidențiat că sănătatea publică este pusă în pericol prin nerespectarea circuitului lenjeriei curate, existând riscul de contaminare cu diferiți germeni. Mai mult, în unele cazuri lipsește autorizația sanitară de funcționare.

Valoarea amenzilor aplicate a totalizat 25.000 de lei.

Nereguli au fost depistate și în ceea ce privește unitățile alimentare, una din cinci fiind sancționată de echipa de control. Medicii-inspectori au consemnat absenţa graficelor de temperatură în privința depozitării alimentelor, dar și faptul că unii angajați nu au absolvit cursurile privind noţiunile fundamentale de igienă. Amenzile s-au ridicat la 9.000 de lei.

Nici în unele cabinetele medicale lucrurile nu sunt respectate ca la carte. Trei unități au fost sancționate cu 1.700 de lei pentru gestionarea incorectă a deșeurilor și pentru faptul că evidențele primare erau incomplete. DSP Timiș efectuează în continuare verificări la unități de învățământ, la depozite de produse cosmetice și la magazine second-hand.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns