Râie și păduchi în unele școli din judeţul Timiş

paduchi

Sute de copii din județul Timiș au început noul an școlar având o problemă medicală care s-ar putea transmite colegilor lor. Mai exact, după verificarea a circa jumătate din totalul electivelor grădinițelor și școlilor din județ, 774 de preșcolari și școlari au fost depistați ca purtători ai unor bacterii, virusuri, paraziți sau ciuperci.

Asta înseamnă că un copil la trei clase de elevi are fie angină (roșu în gât), fie pediculoză (păduchi), fie scabie (râie), fie micoză (ciupercă).

”Ca  urmare a finalizării triajului epidemiologic conform  metodologiei privind supravegherea stării de sănătate a copiilor după vacanţe, efectuat de personalul medical din cabinetele medicale școlare, în unitățiile de învățământ de pe raza județului Timiș, au fost verificate un număr de 317 grădinițe, 228 de școli gimnaziale, 49 de licee și 15 unități speciale de învățământ.

Au fost examinați 57.885 de preșcolari și școlari dintr-un total de 103.836. Au fost depistate 540 de cazuri de angine, 98 de cazuri de pediculoză, 135 de cazuri de micoze și un caz de scabie. După  recontrol s-au depistat trei cazuri de pediculoză și s-a  recomandat  continuarea procedurii de deparazitare”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns