REVOLTĂTOR! Cât de simplu poţi fi concediat

concediat

Angajaţii care nu îşi respectă contractul de muncă pot fi concediaţi printr-o metodă inedită.Instanţa Supremă a decis că angajaţii români pot fi demişi printr-un simplu mesaj trimis de şefi pe e-mail.

Angajatorul este îndreptăţit să transmită decizia de concediere a unui salariat şi prin intermediul e-mail-ului, a stabilit recent Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Mai exact, judecătorii au considerat că această modalitate de comunicare a documentului este legală, însă numai dacă sunt respectate anumite condiţii.

Legalitatea transmiterii deciziei de concediere prin intermediul poştei electronice se găseşte într-o decizie ICCJ şi va produce efecte la nivel naţional după ce va apărea în Monitorul Oficial.

În esenţă, judecătorii au stabilit că angajatorii pot să comunice deciziile de concediere şi pe e-mail, această modalitate fiind permisă de legislaţia în vigoare. „Decizia de concediere individuală emisă potrivit dispoziţiilor art. 76 din Codul muncii se poate comunica prin poşta electronică, aceasta reprezentând o modalitate de comunicare aptă din punct de vedere procesual să declanşeze curgerea termenului de contestare jurisdicţională a deciziei (…)”, scrie într-un comunicat de presă al Curţii

Totodată, judecătorii subliniază că transmiterea deciziei de concediere prin e-mail este posibilă dacă salariatul a dat angajatorului o adresă de poştă electronică la care poate fi contactat şi părţile comunică în mod obişnuit în acest fel.

Fişierul electronic trebuie să fie în format PDF („portable document format” – un format de fişier electronic portabil) şi să conţină informaţiile obligatorii prevăzute de Codul muncii.

În prezent, decizia de concediere trebuie comunicată în scris, conform articolului 76 din Codul muncii, iar aceasta trebuie să includă motivele pentru care salariatul a fost dat afară și durata preavizului.

Foto: fanatik.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “REVOLTĂTOR! Cât de simplu poţi fi concediat

  1. Si totusi nu uitati acesti inalti demnitari au magazine, si detin magazine atat in zone comerciale importante cat si cele asa zise supermarket de colt asa spala eii banii la negru prin copii nepoti verisorii rude de a 7 spita ajunsi din taranii si analfabeti mari patronii care nu pot lega 2 cuvinte de ce ANAF tace de ce SIE ii corupta pentru ca si ei au rude tot prin acest sistem corupt si detin magazine etc singura noastra sansa sa ai un trai decent si munca pe care o prestezi sa fie una normala ii in afara tarii aici toate jegurile nu dau 2 banii pe clasa de jos si de mijloc .(a referitor ca dumnezeu ne iubeste ii pt aia care dau 2 banii pe oamenii si isi ajuta semenii nu pt vitele alea din parlament sau nu stiu ce patron mare fara suflet ).LEGEA II FACUTA DE EI PT EI NU SA APERE DREPTURILE NOASTRE

  2. SUPERB ETERNA SI FASCINANTA ROMANIE DE AIA ESTE PLIN DE TINERI CARE VOR LA MUNCA FIX ADICA P–A
    IN TIMP CE DOMNUL ZEGREAN DE LA CURTEA CONSTITUTIONALA ARE PESTE 30.000 LEI PE LUNA SI CERTIFICAT DE HANDICAPAT EMOTIONAL CRED CA SI PENSIE ,CE USOR ESTE SA EMITI JUDECATI DE VALOARE CA SI JUDECATOR CAND SALARIUL TAU ESTE DE 22 DE ORI MAI MARE DECAT MINIMUL PE ECONOMIE ,SI NU POTI FI DAT AFARA CA ESTI INCOMPETENT PRINTRUN SIMPLU MAIL SI NU RASPUNZI PENTRU DECIZIILE TALE PENTRU CA LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATIILOR NU VA FI ADOPTATA NICIODATA —–SA TRAITI VOI BINE SI SA MAI VORBIM PESTE CATVA TIMP CINE O SA VA MAI PLATEASCA PENSIILE PENTRU CA INTRE TIMP ROMANIA SE VA FI MUTAT PESTE HOTARE

Lasă un răspuns