Revoltă la Dumbrăvița! Părinții copiilor din cele două unități de învățământ protestează împotriva carantinării localității

Incidență Covid de 41,74 la mie într-o comună din Timiș. E cea mai mare din ţară. Alte patru localităţi de lângă Timişoara ţin aproape

Părinții elevilor și preșcolarilor care învață în cele două unități de învățământ din comuna Dumbrăvița sunt revoltați de hotărârea adoptată, astăzi, de Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș privind instituirea măsurii de carantinare a localității.

Nemulțumirile părinților se îndreaptă asupra consecinței carantinării, respectiv cea de închidere a unităților de învățământ într-o astfel de situație.

Este a cincea oară în ultimele patru luni când comuna intră în carantină, iar elevii au învățat, în toată această perioadă, mai mult în fața calculatorului.

Nu doar părinții, ci și autoritățile locale sunt surprinse de măsura instituită, având în vedere că au existat perioade în care rata de incidență a fost mult mai ridicată în cazul altor localități asupra cărora nu s-a luat măsura carantinării.

Hotărârea CJSU a plecat de la analiza făcută de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției în ultimele 14 zile, în urma căreia, spun reprezentanții prefecturii, a reieșit că patru localități, printre care și Dumbrăvița, au cea mai mare rată de infectare și de la propunerea Direcției de Sănătate Publică Timiș pentru instituirea măsurii de carantinare asupra acestor localități.

Părinții copiilor care învață în școala și grădinița din Dumbrăvița au formulat deja o petiție pentru ridicarea măsurii de carantinare pe care intenționează să o înainteze prefecturii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns