Revista „Heritage of Timișoara nr. 2 – Vorpark“, gata de lansare

Revista „Heritage of Timișoara nr. 2 - Vorpark“, gata de lansare

Revista „Heritage of Timișoara nr. 2 – Vorpark“, gata de lansare

Spațiul Ambasada din Timișoara, splaiul Peneş Curcanul nr. 3 – 5, va găzdui vineri, 11 noiembrie, cu începere de la ora 18, un eveniment cultural important, pus la cale de Asociația Prin Banat.

„Așteptarea a luat sfârșit! În curând vom lansa revista «Heritage of Timișoara nr. 2 – Vorpark», care aduce informații în premieră și în completare despre 21 de clădiri de patrimoniu din Timișoara, situate în așa-numita zonă „Vorpark”.

Ce înseamnă „Vorpark” și unde e acest loc, mai exact? Înseamnă „parcul din față” și se află într-o zonă emblematică din cartierul Fabric.

Dacă v-am făcut curioși, vă așteptăm în 11 noiembrie, la Ambasada! Pregătim și o surpriză muzicală în cadrul evenimentului de lansare.

Revenim cu indicii zilele următoare.

CITEȘTE ȘI: Se apropie iarna: scad temperaturile și apar precipitațiile

Revista Heritage of «Timișoara #2 – Vorpark» are 72 de pagini, costă 22 lei şi este realizată de o echipă alcătuită din Alexandra Palconi-Sitov (autor), Mihai Claudiu Moldovan (autor analiză arhitecturală), dr. arh. Mihai Opriș, Getta Neumann (autori invitaţi), Simona Giura (grafică), Flavius Neamciuc, Seba Tătaru (fotografi) şi Otilia Galescu (corectură).

Proiectul este finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, revista «Heritage of Timișoara» este susținută de Banat IT, Girod Semnalizare și Retim.

Partenerii noştri sunt Ordinul Arhitecților din România – Filiala Timiș, Editura Intaglio, Direcția Județeană pentru Cultură – Timiș“, anunță organizatorii.

„Heritage of Timişoara“ este un proiect al Asociației Prin Banat și are ca scop promovarea patrimoniului cultural material timișorean, sensibilizarea opiniei publice asupra importanţei protejării şi conservării acestuia şi încurajarea turismului cultural în cartiere istorice ale oraşului de pe Bega.

Asociația Prin Banat este o organizație neguvernamentală, non-profit, ce are ca scop documentarea și promovarea valorilor locale și încurajarea turismului cultural în regiunea Banatului istoric.

Printre obiectivele asociației se numără identificarea, inventarierea, documentarea și promovarea obiectivelor din cadrul patrimoniului cultural-istoric, natural și imaterial, atragerea atenției și conștientizarea în rândul comunităților asupra stării de degradare a patrimoniului cultural-istoric şi încurajarea acțiunilor de cooperare culturală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *