Revine taxa auto. Toţi şoferii vor plăti sume mari în fiecare an

trafic 1

Guvernul pregăteşte o nouă taxă auto, care nu va fi plătită la înmatriculare, ci va fi sub forma unei taxe anuale. Noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxa auto, și va fi percepută anual, urmând să fie calculată în funcție de gradul de poluare al autovehiculului, informează profit.ro.

Pe baza acestui sistem, proprietarii mașinilor cu norma de poluare Euro 1 sau Non Euro, de exemplu, vor plăti o taxă anuală substanțială, de circa 200 euro/an, iar cei care dețin mașini cu norma de poluare Euro 5 și Euro 6 vor achita în jur de 50 euro/an, indică președintele Asociației Societăților de Service Auto, Cristian Muntean, citând cifre aflate în analiză și obținute din interiorul Ministerului Mediului, care pregătește noua taxă auto.

Noile taxe sunt prevăzute să fie introduse pe parcursul anului viitor. Guvernul a început să pregătească noua taxă auto pornind și de la argumentul că eliminarea taxei de timbru a accelerat creșterea importurilor de mașini rulate, mai notează sursa citată, potrivit stiripesurse.ro

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Revine taxa auto. Toţi şoferii vor plăti sume mari în fiecare an

 1. pe ei nu-i intereseaza catusi de putin mediul!! ci cum sa-i jupoaie pe saraci! ca sa traiasca bine imbuibatii!

  daca-i interesa mediul repuneau restrictia care a functionat candva cu vechimea masinii la prima inmatriculare in RO! si nu trebuia nicio taxa;

  cum va justifica Dragnea&co ca inainte de alegeri a scos-o si acum o introduce din nou sau asta este doar manevra tariceanului ca sa-si vanda masinile lui!??

  1. Adica ti se pare in regula situatia de anul asta, cand au fost inmatriculate sute de mii de sicrie pe roti ”din Vest”, in conditiile in care nu s-a inaugurat niciun km nou de autostrada? Intr-o forma sau alta, taxa trebuie reintrodusa.

 2. Nici cu 100 de taxe bagate tot nu o sa faca nici un km de drum, ei nu au bani sa plateasca salarii si noi vrem investitii. Accizele din carburanti pentru ce sunt?

 3. Ptr sauron maitra , de unde sti ca sint ,, sicrie pe roti ,, , ai fost de fata la RAR , sau esti de meserie ,, cofetar ,, , ca daca ai fi mecanic ai sti ca chiar daca are vechime un auto poate sa fie in stare tehnica buna , nu dau exemple ca sa nu ma intind , si din moment ce trec de RAR inseamna ca corespund , 90 la suta din romani nu au bani de un auto nou , sau poate unii nu vor sa isi cumpere , prefera alte modele cu motoare mari , atunci sa ne uniformizam ca inainte de 1990 cind toti romanii aveam ,, dacia 1300 ,, nu ca nu ar fi o masina buna , dar cum am spus , poate unii iubesc masinile si vor si altceva , eu cred ca in vest circula pe sosele si auto mai vechi , dar noi vrem sa fim mai catolici ca papa , pe unii ne deranjeaza ,, rablele ,, , toata aceasta discutie nu este despre poluare , este despre cum sa facem , noi , stat , sa luam mai multi bani de la populatie , cit priveste asa zisele norme euro 4, sau 5 sau mai mari , s a demonstrat recent cit de bine sint respectate , mai ales de motoarele diesel , iar in ceea ce priveste auto electrice , ele nu polueaza , dar centralele electrice polueaza enorm , trebuie sa te uiti pe factura de curent si vezi cit se produce prin ardere de combustibili fosili , gaz metan si cit prin surse regenerabile , soare , vint etc , ce se putea face de guvern de mult era o subventionare a instalatiilor de gpl pentru auto , care sint destul de costisitoare , atit , ca si asa am scris prea mult .

 4. Pe langa taxa asta de mediu sper sa se introduca taxa de parcare in tot orasul. Nu trebuie sa fie posibil sa iti uiti masina pe gratis pe domeniul public. Taxa de parcare peste tot, iar pt cei care-si platesc impozitele auto catre primaria Timisoara, taxa sa fie inclusa in acel impozit.

 5. pe dragnea divortatul si zburdalnicul tariceanu nui intereseaza decat banii cat mai multi .ei isi schimba masinile la fecare sesiunne .vai psd-ule cu ce neai blagoslovit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *