Pensionarii dintr-o localitate timişeană s-au grupat într-o asociație de suflet

Un grup de pensionari dintr-o localitate timişeană a pus bazele unei asociații non-profit sub a cărei emblemă au reușit să obțină un spațiu de la primărie. Termenul de spațiu este strict referitor la pereți, fiindcă despre starea lui inițială este greu de vorbit.

Oamenii n-au disperat, dimpotrivă, mai mici sau mai mari meseriași, fiecare dintre ei a pus mână de la mână și au reușit să amenajeze un sediu frumos pe care, după posibilități și donații, l-au transformat într-o oază de relaxare în localitatea respectivă, Ciacova.
”Cunosc inițiativa lor încă de la primele acțiuni și am încercat să-i sprijin cu mobilier și cu alte lucruri de trebuință pentru funcționarea sediului respectiv, deoarece atunci când văd astfel de inițiative mă gândesc la părinții și bunicii mei.

Un proverb românesc spune că cine nu are bătrâni să-i cumpere. Eu spun că cine are bătrâni să-i prețuiască și să-i cinstească,” a afirmat deputatul Adrian Pau, cu ocazia unei acțiuni desfășurate la Clubul Pensionarilor Ciacoveni.

Clubul reunește până în prezent peste 40 de membri. Aproape zilnic, o parte dintre ei se întâlnesc la o partidă de șah, de rummy sau pur și simplu pentru a schimba impresii și păreri despre diverse evenimente.

”Ne simțim aici ca într-o familie și sunt convins că în perioada următoare vom fi nevoiți să extindem spațiul pe care-l avem, pentru că tot mai mulți pensionari vin alături de noi la acest club” a menționat unul dintre membrii fondatori ai clubului.

Deputatul Adrian Pau consideră că modelul de la Ciacova ar trebui extins în cât mai multe localități din Timiș, deoarece reprezintă o formă foarte eficientă de sprijin pentru această categorie socială: ”Aici nu este vorba de politică. Aici este vorba de respect și sprijin pentru părinții și bunicii noștri. Dacă fiecare parlamentar din Timiș ar adopta cel puțin un astfel de club al pensionarilor și ar sprijini organizarea și dezvoltarea lui, cu siguranță că lucrurile ar evolua la nivelul întregului județ”.

0 Comments

No Comment.