Revine gripa în România: 51 de cazuri raportate într-o săptămână

Revine gripa în România. 51 de cazuri de gripă clinică au fost raportate, la nivel naţional, în săptămâna 10 - 16 ianuarie, faţă de 6 înregistrate în aceeaşi săptămână din 2021

Revine gripa în România. 51 de cazuri de gripă clinică au fost raportate, la nivel naţional, în săptămâna 10 – 16 ianuarie, faţă de 6 înregistrate în aceeaşi săptămână din 2021, arată un raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În săptămâna 10 – 16 ianuarie, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 48.794, de 1.6 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (31.126) și cu 6.4% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (45.869).

Au fost raportate la nivel național 51 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 6 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână din 2021.

În săptămâna 10 – 16 ianuarie au fost confirmate cu laboratorul 5 cazuri de gripă (1 cu virus gripal tip AH3 în județul Prahova și 3 cu virus gripal tip A nesubtipat în județul Galați.

În același interval au fost înregistrate 4 cazuri de Infecție Respiratorie Acută Severa (SARI), cu 3 mai puține față de săptămâna precedentă și cu 3 mai multe față de aceeași perioada a sezonului precedent.

Totodată, de la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 15 cazuri de gripă:

– 1 caz de gripă, cu virus gripal tip B, în București
– 1 caz de gripă, cu virus gripal tip AH1 în București
– 9 cazuri de gripă, cu virus gripal tip AH3, (3 în județul Vrancea, 3 în județul Prahova, 1 în județul Iași, 1 în județul Ilfov și 1 în București)
– 4 cazuri de gripă, cu virus gripal tip A nesubtipat în județul Galați.

CITEȘTE ȘI: În plin ger, Fritz minte de îngheață apele: concursul suspendat de tribunal nu a avut avizul ANFP, așa cum susține primarul!

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Până pe 16 ianuarie au fost vaccinate antigripal 1.266.040 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *