Bugetul Consiliului Județean Timiș, repartizarea banilor

Consiliul Județean Timiș introduce plățile online și arhivează electronic 900.000 de pagini de documente

Bugetul Consiliului Județean Timiș, repartizarea banilor. ”Este un buget echilibrat și construit responsabil”, a declarat președintele Alin Nica, precizând că se va pune accent pe infrastructură.

Bugetul Consiliului Județean Timiș din acest an va fi axat pe șase direcții principale: mobilitate, calitatea vieții, proiecte, patrimoniu, cultură și eficientizare.

Printre prioritățile acestui an se numără: reducerea cheltuielilor de funcționare și creșterea veniturilor; contractarea unor noi surse de finanțare nerambursabilă; continuarea investițiilor în domeniul sănătății; continuarea și finalizarea proiectelor derulate; accelerarea  digitalizării; crearea de infrastructură pentru ”Timișoara-capitală culturală europeană 2023”; eficientizare energetică; protecția mediului.

CITEȘTE ȘI: În plin ger, Fritz minte de îngheață apele: concursul suspendat de tribunal nu a avut avizul ANFP, așa cum susține primarul!

Față de anul anterior, veniturile proprii sunt în creștere  cu 12,3 la sută, cele mai spectaculoase majorări fiind la sănătate (274 la sută) și cultură (217 la sută).

În ceea ce privește principalele  lucrări de reparații din acest an, menționăm următoarele: drumuri județene, Bastionul Theresia, Muzeul de Artă, Muzeul Satului, DGASPC, Direcția de Prestări Servicii.

Există mai multe obiective de investiții, atât cu fonduri europene, cât și din bugetul local. Din prima categorie se disting: noua maternitate, reabilitarea Conacului Mocioni, reabilitarea Liceului Iris, extindere și modernizare UPU, racord pe patru benzi Aeroport-Autostrada A1, valorificarea siturilor Parța și Mojdan.

O categorie însemnată de proiecte vor fi finanțate din bugetul local

Există, de asemenea, o categorie însemnată de proiecte care vor fi finanțate din bugetul local.

Amintim: lucrări de amenajare Bastion Theresia; sediul central al Bibliotecii Județene; Castelul Huniade; reamenajare clinică urologie și transplant renal; extindere secție ATI; eficientizarea sistemului energetic al Spitalului Județean; construirea unor clădiri pentru învățământul special; sisteme de alarmă și supraveghere video; bazin de înot la Jimbolia, parc tematic inovativ; centru de legume-fructe la Tomnatic; modernizarea unor drumuri județene; helioport Cioca; piste de biciclete; stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Bugetul județului Timiș este de 737 milioane de lei, cu 19 milioane mai mult decât anul trecut. După ce va sta zece zile pe site-ul instituției, bugetul va fi supus votului consilierilor județeni.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *