Reparații cu viteză de melc la Timişoara

Deși au început cu mai bine de o lună în urmă, reparațiile de pe strada Gheorghe Lazăr, pe porțiunea dintre Calea Circumvalațiunii și strada Gheorghe Dima, se desfășoară cu viteza… melcului.

Ieri dimineață, un ditamai utilajul ocupa fără probleme stația RATT unde opresc troleibuzul 13 și Expresul 1, fără să-i aibă cineva grija.

Dintr-o privire se poate observa că Gheorghe Lazăr a devenit o stradă hărtănită de picamere și plină de punți pentru pietoni, pentru ca aceștia să scape cât de cât întregi când încearcă să traverseze. Se muncește încă, după mai mult de o lună, la schimbarea bordurilor, deși frontul de lucru abia dacă are o lungime de 500 de metri. După alți câțiva pași dinspre Circumvalațiunii către Piața 700, poate fi observată și cauza lentorii cu care se desfășoară totul.

Echipa de muncitori care se ocupă de strada aflată, totuși, într-o poziție centrală a Timișoarei, numără doar patru persoane, care, oricât de rapid s-ar mișca, nu pot face mai mult.

Acest stil de lucru specific mioritic, de a lucra de parcă nu există termene de finalizare, ar putea constitui o explicație, la nivel mai larg, și pentru viteza de melc cu care se construiesc la noi drumurile, autostrăzile și alte „nimicuri” care țin de civilizație.

0 Comments

No Comment.