Reorganizarea „Finanţelor”, la Curtea Constituţională

finante timis 1

Sindicatele finanţiştilor timişeni vor suspenda, deocamdată, protestele demarate recent. Ele sunt nemulţumite de intenţia autorităţilor de a reorganiza direcţiile de finanţe, în sensul renunţării la structurile regionale şi revenirea la cele judeţene.

Decizia sindicală a fost luată în urma desfăşurării Consiliului Naţional al Sindicatelor, în cadrul căruia angajaţii au fost informaţi că legea de reorganizare a finanţelor a fost atacată la Curtea Constituţională.

În aceste condiţii, protestele vor înceta, aşteptându-se decizia instanţei. „Sperăm să înţeleagă cu toţii că această reorganizare nu este fundamentată şi va genera costuri uriaşe.

Argumentul suprem este că România va pierde fonduri europene, pentru că acestea au fost contractate de structurile regionale şi România ar trebui să dea banii înapoi, cu penalităţi.

Ne este însă teamă că, dacă există voinţă politică, reorganizarea tot se va face, printr-o hotărâre de guvern, în cazul în care Curtea Constituţională ne-ar da nouă dreptate”, a declarat Virginia Duţu, liderul sindical al finanţiştilor timişeni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *