Renovare parțială la Maternitatea Bega

bega 8

La Clinica de Obstetrică și Ginecologie ”Bega” din cadrul Spitalului Județean Timișoara au fost efectuate lucrări de reparații în proporție de 80-90 la sută, după aproape 30 de ani de mici cârpeli, efectuate în special din donații private.

”Nu se mai putea continua în condițiile anterioare. Clădirea are o vechime de aproape o sută de ani, iar din 1987 aici funcționează maternitatea și compartimentul de neonatologie. După revoluție, aici nu s-au făcut decât investiții minore, cârpeli. Prin 2012-2013 a fost renovat câte un salon din sponsorizări.

În anul 2014 au început lucrările de modernizare. Am finalizat renovarea spațiilor de la demisol, precum și saloanele, grupurile sanitare și anexele de la parter. La etajul întâi, au fost efectuate lucrări la saloanele pentru mame și la o mare parte din secția de neonatologie”, a precizat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Potrivit acestuia, Consiliul Județean Timiș a alocat până în prezent 1,5 milioane de lei pentru reparații, urmând ca o sumă aproximativ similară să fie destinată acestui proiect și în 2018.

Cu acești bani s-a zugrăvit, s-a schimbat faianța și pavimentul, dar s-au făcut și alte reparații care nu ies în evidență.

Totodată, a fost înlocuită tâmplăria, costurile ridicându-se la circa 1,5 milioane de lei, sumă ce va fi achitată separat.

Din păcate, toate acestea nu sunt suficiente pentru ca la Clinica Bega să fie redeschis compartimentul de fertilizare in vitro și reproducere umană asistată.

”Normele actuale nu permit reluarea activității. Nu îndeplinim cerințele care sunt acum”, a mărturisit Craina. Este unul dintre numeroasele motive pentru care acesta susține construirea unei noi maternități în Timișoara, idee aflată momentan în stadiu de proiect.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns