Relu Fenechiu a fost eliberat condiţionat. Prejudiciul nu a fost recuperat

Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare în urma contopirii a două pedepse pentru fapte de corupţie, a fost eliberat condiţionat. Hotărârea este definitivă.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, eliberat condiţionat, după ce a executat trei ani şi jumătate de închisoare din pedeapsa de cinci ani şi jumătate, a declarat, luni, la ieşirea din Penitenciarul Vaslui, că judecătoarea care l-a condamnat a venit la el în detenţie şi i-a cerut iertare, susţinând că acest lucru poate fi verificat. De asemenea, Fenechiu a spus că se va întoarce în politică şi nici nu va mai face afaceri cu statul.

”Doamna judecător Sofica Dumitraşcu mi-a făcut o surpriză incredibilă, venind la mine în detenţie, la Jilava, şi cerându-mi iertare. Este verificabil acest lucru, documentele sunt publice cu siguranţă. Mi-a spus exact aşa: Relu, te rog, iartă-mă, nu am avut ce face, doamna Stanciu ne-a spus că trebuie să fie o decizie luată în unanimitate. Mi-a spus, tot atunci, că a rugat-o pe doamna Stanciu să-i lase în pace măcar pe oamenii nevinovaţi, care sunt condamnaţi alături de mine şi a spus că nu se poate, că aşa trebuie să se întâmple. Dacă trăia, mi-a promis că, cu toate riscurile pe care le are şi le va asuma şi va declara aceste lucruri. Dumnezeu a luat-o dintre noi, dar sunt convins că adevărul va ieşi la iveală, la un moment dat”, a spus Relu Fenechiu, potrivit News.ro.

El a mai afirmat că cei trei ani şi jumătate petrecuţi în detenţie au trecut greu pentru el, dar ”incredibil de greu pentru familie”.

Fenechiu a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu se va mai întoarce în politică, arată News.ro.

”Nu vreau să mai aud de afaceri cu statul român. Vreau să am grijă de familia mea. Voi face afaceri atât timp cât statul îmi va da voie să fac acest lucru. Un om face afaceri dacă este lăsat să şi câştige ceva, dacă statul consideră că tot ceea ce câştig trebuie să-i dau lui, atunci va trebui să găsesc o soluţie, pentru că trebuie să-mi întreţin şi familia”, a continuat Fenechiu.

Întrebat despre prejudiciul pe care îl are de recuperat statul, Fenechiu a declarat: ”Vedeţi telefonul ăsta (n.r. – arătând telefonul său), să presupunem că eu vi-l vând, cum am vândut transformatoarele, şi dumneavoastră spuneţi că e scump, prost şi vechi, logic îmi cereţi banii înapoi, dar dacă îmi cereţi banii, trebuie să-mi daţi telefonul înapoi sau nu? Transformatoarele nu mai pot fi date înapoi pentru că SISE (n.r. – SISE Electrica) le-a vândut, totul a fost un mare bluf şi există o decizie a unei instanţe în acest sens, marea problemă este că în justiţia din România nu mai există o cale de atac, dar o vom găsi”.

Sursa: romaniatv.net

Foto: adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Relu Fenechiu a fost eliberat condiţionat. Prejudiciul nu a fost recuperat

  1. Tara tuturor posibilitatilor: a furat cat a putut, a stat la mititica trei ani jumate, si acum e bine, mersi curat si pus pe fapte mari. Prejudiciul nu se poate recupera, toata lumea e fericita si multumita. Ceausescu sigur il termina pentru muuuuuuuuuuuult mai putina hotie. Jeg nerusinat!Te mai miri ca toata lume din tara asta cu mic cu mare FURA de rupe?

Lasă un răspuns