REGULI NOI! Când vă ridică maşina şi ajungeţi la faţa locului înainte de a pleca „hingherii”, plătiţi doar 150 de lei. Dacă au relocat-o deja, scoateţi din buzunar cel puţin 450 de lei!

ridicare masina 1

În perioada următoare, timișorenii vor trebui să fie foarte atenți cum și unde își parchează mașinile, pentru că aleșii locali au dat undă verde Societății Drumuri Municipale pentru blocarea, ridicarea, transportul și relocarea acestora. Este vorba despre vehiculele oprite sau staționate neregulamentar și de mașini fără stăpân sau abandonate pe terenuri ale municipalității.

Din fericire, alte două proiecte de hotărâre, care prevedeau extinderea sistemului TimPark în cartierele Timișoarei, au fost scoase de pe ordinea de zi de primarul Nicolae Robu. Monotonia ședinței de consiliu local a fost spartă de o adevărată incursiune în domeniul afacerilor imobiliare, care i-a ispitit pe aleși și i-a făcut dornici de achiziții.

Ridicarea autovehiculelor de pe domeniul public a devenit, din nou, legală, după ce forurile judecătorești de la cel mai înalt nivel din România au decis astfel. Conform unei hotărâri luate de consilierii locali timișoreni, în orașul de pe Bega această activitate cade în sarcina SDM, care se va ocupa nu doar de vehiculele parcate neregulamentar, ci și de cele abandonate sau de cele care trebuie relocate pentru că sunt oprite în zonele în care se execută lucrări.

Citeşte şi: TRAGEDIE! Un tânăr jandarm, băut la volan, a provocat un accident rutier, a fugit de la locul faptei şi s-a spânzurat

Condițiile vor fi ceva mai bune decât pe vremea vechilor „hingheri” de mașini, în hotărâre fiind specificat faptul că atât activitatea de ridicare a autovehiculelor, cât și cea de restituire vor avea program continuu, 24 de ore. Transportul la locul de depozitare se realizează în condiţii care exclud deplasarea pe propriile roţi a vehiculului în cauză.

Ridicarea nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care în vehicul este sesizată prezenţa unor persoane. Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la „locul faptei” şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz se suportă doar contravaloarea operaţiunii de ridicare.

Relocarea vehiculelor resprezintă o măsură excepţională care se aplică pentru a preîntâmpina consecinţe grave, respectiv: imposibilitatea de a interveni în cazul unor avarii la reţeaua stradală, la reţeaua de transport prin curse regulate pe raza municipiului Timişoara, la reţelele tehnico-edilitare; imposibilitatea de a începe/finaliza lucrările de execuţie de utilitate publică; imposibilitatea respectării graficelor de execuţie a lucrărilor de utilitate publică.

Plata serviciului de relocare a vehiculelor oprite/staţionate în zonele în care se execută lucrări şi care blochează frontul de lucru va fi suportată de operatorul economic care solicită relocarea, în baza unui acord încheiat cu operatorul serviciului.

Tariful pentru ridicarea vehiculului va fi de 150 de lei, iar cel pentru relocare, de 300 de lei. Este posibil să existe și alte cheltuieli legate de transport sau depozitare, dar acestea nu au fost încă făcute publice.

Direcția tehnică, certată de primar

Pe ordinea de zi a ședinței de marţi figurau și două proiecte referitoare la extinderea sistemului de parcare cu plată TimPark în mai multe cartiere din Timișoara.

Cu toate că a inițiat toate proiectele de pe ordinea de zi, primarul Nicolae Robu s-a răzgândit cu privire la cele două, afirmând: „Nu vom include în TimPark locurile de parcare dintre blocuri sau unde avem școli. Sunt niște excese pe care nu știu cine le-a strecurat sau de ce, dar nu voi fi de acord, pentru că e vorba de principii și de promisiunile făcute timișorenilor”.

Inițiatorul proiectelor era Direcția tehnică, aleasă de acestă dată drept țap ispășitor al unei decizii nepopulare.
Aleșii nu și-au fă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *