Singura comună din judeţul Timiş fără nici un parc. Care este explicaţia

peciu nou 4

Comuna situată nu departe de Timişoara este, la ora actuală, singura din întreg județul Timiș care nu are vreun… parc. Dacă alte localități bănățene din mediul rural se pot lăuda fie cu parcuri istorice extinse, cum ar fi cele de la Orțișoara, Comloșu Mare sau Periam, fie cu unele noi, recent amenajate, dotate cu mobilier modern, leagăne pentru copii și chiar aparate de fitness, la Peciu Nou nu există, deocamdată, asemenea facilități.

Aceasta este una dintre problemele cu care ne confruntăm şi pe care ne-o dorim, desigur, rezolvată cât mai curând. În satele aparţinătoare – la Diniaş şi în Sânmartinu Sârbesc – nu au existat niciodată spaţii cu o asemenea destinaţie, iar în centrul de comună a fiinţat un singur parc, până prin 1982. Acesta însă s-a degradat cu timpul. De peste trei decenii suntem complet deficitari la acest capitol. Nu mai dorim ca această situaţie să se perpetueze.

Oamenii au nevoie de câte un loc frumos, înverzit, cu arbori şi băncuţe, unde să se adune la o vorbă, la aer. Cei mici nu se pot distra numai în curtea şcolii. Dacă vrem să-i ţinem cât de cât departe de calculator, trebuie să le oferim alternativa unor zone de joacă, menite să-i atragă şi să-i îndemne să facă mişcare. Terenuri pentru viitoarele parcuri ar fi, este nevoie doar de proiecte finanţabile, uşor de materializat”, ne spune Gabriel Drăgan, primarul din Peciu Nou.

Şi tot el adaugă că, pe moment, se află în căutarea celor mai arătoase modele de părculeţe, bune de „adus” şi în cele trei localităţi ale comunei.

Foto: mapio.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Singura comună din judeţul Timiş fără nici un parc. Care este explicaţia

  1. Ati verificat cumva toate localitatile din judet,de puteti scrie cu atata siguranta ca in toate exista un parc?? Ce spuneti despre comuna Beba Veche,care nu are nici macar un leagan pentru copii,ce sa mai vorbim de parcuri???

Lasă un răspuns