Timişorenii învaţă să salveze vieţi! Intrarea la curs este liberă şi poate participa oricine

resuscitare

De cele mai multe ori în salvarea unei vieţi contează şi de câteva secunde. Important este însă să ştim să intervenim, să ajutăm până când vin specialiştii care preiau cazul. Joi, de la ora 17, la „Zai Apres Cafe” de pe Strada Mercy nr. 5, va avea loc evenimentul „Save a life”, din cadrul proiectului „Primul ajutor în şcoli”.

Intrarea este liberă, dar cei care doresc pot dona bani pentru achiziţionarea de materiale necesare demonstraţiei. Cei interesaţi vor avea ocazia să înveţe manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și în ce cazuri acestea pot salva o viață, la ce folosește poziția laterală de siguranță, când este nevoie de aceasta și ce înseamnă și cum se execută corect manevra Heimlich.

Pe lângă demonstraţia de joi, mai mulți studenți de la Medicină, organizează cursuri de prim-ajutor în școli. Fac acest lucru gratuit și vin în unităţile de învăţământ la solicitarea profesorilor. Cursurile lor sunt bine primite de elevi, iar locurile se ocupă imediat. Studenții mediciniști au organizat şi vor mai pune la cale şi alte cursuri cu elevii, aceştia urmând să înveţe cum pot interveni atunci când un om este în pericol.

Cursurile sunt predate de voluntarii organizației European Medical Students’ Association Timișoara (EMSA-Tm), iar 300 de elevi și studenți din urbea de pe Bega au beneficiat în anul care a trecut de astfel de programe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns