Reguli făcute pentru a fi… încălcate

Multe interdicţii le sunt puse timişorenilor, prin diverse hotărâri sau decizii ale administraţiei locale, însă pare o regulă încălcarea unora dintre ele. Cea mai contestată este circulaţia cu biciletele în zonele pietonale din centrul oraşului. Aceasta în condiţiile în care, pentru ocolirea centrului, nu li s-a oferit o alternativă bicicliştilor. Există o pistă, însă doar într-un singur sens. Cazurile în care poliţiştii locali au decis sancţionarea bicicliştilor care încalcă regulile sunt nenumărate.

În cadrul unei manifestări desfăşurate, recent, în Piaţa Unirii din Timişoara, organizatorii le-au atras atenţia participanţilor să nu calce iarba şi să circule mai degrabă pe alei. Acest lucru a fost respectat de majoritatea timişorenilor.

Pe când participanţii la manifestare îşi vedeau de cărţile lor, pe alei, unii stăpâni de câini, ieşiţi la plimbare prin Unirii, au găsit „litiera” perfectă pentru patrupede: iarba din piaţă. După ce patrupedul şi-a făcut nevoile, stăpânul a plecat, fără să cureţe locul. Desigur, nu a fost nici un poliţist care să aplice vreo sancţiune. Din păcate, fecalele de patrupede sunt aproape peste tot în oraş, fie pe trotuar, fie pe spaţiul verde, iar din când în când, câte un timişorean mai are şi… noroc să calce-n ele.

gunoiO altă problemă des întâlnită în ultimul timp este abandonarea gunoaielor la colţ de stradă. Parcă Timişoara s-a transformat într-un oraş al gunoaielor şi doar pe ici, pe colo se zăresc colţuri fără saci cu deşeuri. Şi în aceste cazuri poliţiştii locali ar trebui să aplice amenzi.

Nici Canalul Bega nu este ocolit de persoanele care confundă coşul de gunoi cu luciul apei…


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns