Controlorii Curții de Conturi Timiș numără grăunțele păsărilor

Ani la rândul, au amendat primăriile din județ pentru cadourile date copiilor de sărbători, iar acum au de gând să sancționeze Grădina Zoologică din Timișoara pentru… mâncarea animalelor. Este vorba despre angajații Curții de Conturi Timiș, instituția care exercită controlul asupra modului de întrebuințare a banului public.

Având sarcina de a scormoni după nereguli financiare, controlorii acestei instituții au ajuns să caute nod în papură autorităților publice, legându-se până și de cele mai inofensive practici. Astfel, ca urmare a sancțiunilor aplicate în repetate rânduri, primarii comunelor timișene au sistat sponsorizarea tradiționalelor pachete oferite copiilor de Paști și de Crăciun.

Potrivit rapoartelor întocmite de controlorii Curții de Conturi, aceste mici daruri au fost considerate o cheltuială ilegală a resurselor financiare a statului, fiind astfel sistate.

O altă neregulă găsită de controlorii instituției a fost cea privind mâncarea păsărilor de la Grădina Zoologică. Angajaților parcului li s-a atras atenția asupra cantității de grăunțe oferită păsărilor, aceasta fiind mai mare decât cea înscrisă în documente.

”Mâncarea se achiziționează prin licitație publică. Noi cumpărăm o cantitate aproximativă, dar nu o poți da la gram. Uneori animalele au nevoie de mai multă mâncare, alteori, de mai puțină. Iar la păsări e mai problematic, pentru că vin multe din alte zone și le fură mâncarea celor de la zoo. Nu au o… educație, să aștepte la rând și să ciugulească boabele care rămân de la celelalte. Se aruncă asupra mâncării și ale noastre rămân flămânde. Ce să facem? Să le înfometăm pentru că nu ies grăunțele la socoteală?”, a replicat unul dintre angajații grădinii zoologice de la Pădurea Verde.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Controlorii Curții de Conturi Timiș numără grăunțele păsărilor

  1. Au dreptate cei de la Curtea de Conturi. Urmatorul pas e sa le verifice la toti presiunea la roti, sa nu fie prea mare ca asta inseamna ca ramanem noi fara aer… omu’ cand e prost n-ai ce-i face… iar birocratul roman e campion.

Lasă un răspuns