Regal folcloric la Festivalul Național „Petrică Moise”, la Timișoara Convention Center

Regal folcloric la Festivalul Național "Petrică Moise", la Timișoara Convention Center

Regal folcloric la Festivalul Național „Petrică Moise”, la Timișoara Convention Center

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, organizează Festivalul Național de Folclor „Petrică Moise”, ediția a III-a, în 5 iunie 2024, la ora 19, la Timișoara Convention Center.

Festivalul aduce un omagiu personalității și operei lui Petrică Moise. Bănățean mândru de originile sale și autentic în manifestare, Petrică Moise, de-a lungul carierei sale artistice, a colaborat cu cele mai cunoscute ansambluri folclorice din țară. A avut turnee în Ungaria, Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția, Suedia, Canada, SUA și Australia, purtând mereu în suflet dragostea pentru cântecul bănățean.

Și-a exprimat forța creatoare în albume pline de farmec și inspirație cum ar fi ”Câte-n lume vin și trec”, ”Acuș’ am 50 de toamne”, ”Din Lada cu Zăstre” sau ”Cântări Noi, Cântări Bătrâne.” A primit aplauze la scenă deschisă cu interpretări și creații originale cum ar fi ”Țara mea-i Banatu’ meu”, ”Două vieți dac’aș avea,” ”Două mândre din Chișoda” sau ”Lumea asta-i cum o vezi.” Prezența sa scenică mobiliza publicul și stârnea de fiecare dată ropote de aplauze și lacrimi, Țara mea-i, Banatu’ meu devenind un adevărat imn al Banatului, a transmis Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Invitați în recital sunt artiști de prim rang ai muzicii populare: Aurel Tămaș, Vasile Conea, Steliana Sima, Carmen Popovici Dumbravă, David Crișan, Liliana Laichici și Grupul Crăițele, Andreea Chisăliță, Roxana Goia, Georgiana Necșa și Luminița Safta. Orchestra de Muzică Populară a Românilor din Voidovina, dirijor Roman Bugarin, va acompania recitalul cunoscuților interpreți ai muzicii populare, Ciprian Roman și Valentina Secheșan.

CITEŞTE ŞI: Soarta noului spital municipal din Timișoara a fost lăsată în mâinile unei funcționare aflate în conflict de interese

Spectacolul este prezentat de Iuliana Tudor.

Acompaniamentul este asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca, iar coregrafia poartă semnătura maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu.

Invitațiile sunt diponibile pe www.eventim.ro, începând cu data 27 mai, ora 11.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *