Recompense pentru românii care se vaccinează împotriva COVID-19: 100 de lei în tichete de masă și premii în bani la Loteria vaccinării

Mobilizare impresionantă în ajutorul României. UE, OMS, Republica Moldova și Ungaria ajută țara noastră, ajunsă în stare critică

Românii care se vaccinează împotriva COVID-19 vor fi recompensați cu tichete de masă în valoare de 100 de lei și eventuale premii în bani, în cazul în care se înscriu la Loteria de vaccinare. Ordonanța de Urgență care introduce aceste recompense pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă – câte două doze de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca sau o doză de vaccin Johnson&Johnson – a fost aprobată în ședința de Guvern de astăzi, ceea ce înseamnă că măsura va fi aplicată în cel mai scurt timp, conform HotNews.ro.

Recompensele vor fi acordate doar persoanelor care se vaccinează cu schema completă începând din monentul intrării în vigoare a actului normativ, nu și celor care s-au vaccinat anterior.

Cheltuielile aferente tichetelor de masă oferite în schimbul vaccinării vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății, pe baza metodologiei aprobate prin ordin de ministru.

Tot ca măsură pentru stimularea vaccinării, va fi organizată o loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă. Astfel, după emiterea certificatului de vaccinare, persoanele respective se pot înscrie pentru participarea la loterie pe site-ul certificat-covid.gov.ro, în cadrul căruia Serviciul de Telecomunicații Speciale va dezvolta funcționalitatea de înscriere. Condițiile privind înscrierea vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și al directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale.

CITEȘTE ȘI: Restricţii în unele localităţi din Timiş, din cauza creşterii ratei de infectare

Pentru anul 2021, prima extragere este prevăzută a avea loc în luna octombrie. Organizarea loteriei, structura premiilor, precum și procedura de acordare a acestora se stabilesc prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență. Fondul anual de premiere, precum și repartizarea acestuia se stabilește de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, iar extragerile sunt organizate de către Compania Națională Loteria Română S.A.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Recompense pentru românii care se vaccinează împotriva COVID-19: 100 de lei în tichete de masă și premii în bani la Loteria vaccinării

  1. Oamenii mor pe capete dupa vaccinare pentru ca nu este un vaccin omologat in suficient timp. Ca animalele au ajuns oamenii sa fie vaccinati obligatoriu. Ca mai apoi …sa moara pe capete. Se va opri acest genocid? 

Lasă un răspuns