Atenție de unde vă comandați mâncare! 52 de unități de alimentație publică verificate, amenzi în valoare de 120.000 de lei

Atenție de unde vă comandați mâncare! 52 de unități de alimentație publică verificate, amenzi în valoare de 120.000 de lei

Atenție de unde vă comandați mâncare! 52 de unități de alimentație publică verificate, amenzi în valoare de 120.000 de lei.

Au curs râuri de amenzi în urma controalelor efectuate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș. Controalele au fost derulate la unităţile de alimentație publică din Timișoara și în județ.

S-a verificat respectarea normelor și cerințelor de igienă alimentară.

Astfel, în ultima perioadă, un supermarket a fost controlat și imediat amendat cu 10.000 lei  pentru  întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de depozitare. Aceeași sancțiune a fost aplicată și unei măcelării.

Șase restaurante  și 13 fast-food-uri, verificate

Din șase restaurante verificate, unul s-a ales cu un avertisment.

CITEȘTE ȘI: Restricții rutiere pe Calea Bogdăneștilor, până în 30 octombrie

Din 13 fast-food-uri controlate, opt au primit amenzi în valoare de 80.000 lei pentru condiţii de  depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

De asemenea, au fost amendate pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru firmele de catering, cele două controale s-au soldat cu sancțiuni în valoare totală de 20.000 lei.

Și, ca măsură complementară, emiterea unei Ordonanțe de suspendare a activității sanitare veterinare până la remedierea deficiențelor constatate.

Este vorba despre condiţii de  depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (Agregate frigorifice deteriorate).

De asemenea, au fost controlate patru piețe agroalimentare, o pizzerie și 28 de cantine, fără a se raporta abateri de la legislația în domeniu.

Zeci de acțiuni de control și verificare

„Medici veterinari oficiali și ingineri specialiști din DSVSA Timiș au desfășurat în perioada 23-27 august, în unități de alimentație publică,  52 acțiuni de control și verificare. Au aplicat numai în municipiul Timișoara sancțiuni contravenționale în valoare de 120.000 lei și două avertismente.

Medicii veterinari oficiali au mai verificat și transporturile de animale unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit. Au aplicat nouă sancțiuni contravenționale în valoare de 10.800 lei și cinci avertismente.

Inspectorii sanitari veterinari în continuare, sunt în teritoriu și verifică respectarea cu strictețe a legislației sanitare veterinare atât în domeniul siguranței alimentare cât și a sănătății și bunăstării animalelor”, a precizat directorul executiv al DSVSA Timiș, dr. Alin Flavius Nicoară.

imagine: arhivă

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Atenție de unde vă comandați mâncare! 52 de unități de alimentație publică verificate, amenzi în valoare de 120.000 de lei

  1. Articolul acesta este atentat terorist la sănătatea publica: autorul știe care sunt unitățile alimentare problematice, dar nu ni le spune și noua, lipsind-ne de posibilitatea de a ne apară singuri.

Lasă un răspuns