Certificatele digitale COVID-19 vor fi folosite și pe teritoriul României

Certificatele digitale COVID-19 vor fi folosite și pe teritoriul României

Certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate și pe teritoriul României pentru atestarea vaccinării, testării sau a trecerii prin boală a titularilor, iar termenul de valabilitate al certificatului pentru test antigen rapid crește la 48 de ore, de la 24 de ore, cum este în prezent, anunță Ministerul Sănătății, conform HotNews.ro.

Practic, a fost creat cadrul legal pentru ca aceste certificate să poată fi solicitate și folosite, la nevoie, și pe teritoriul României. Ele au fost gândite inițial, la nivelul Uniunii Europene, pentru călătorii între state.

CITEȘTE ȘI: Recompense pentru românii care se vaccinează împotriva COVID-19: 100 de lei în tichete de masă și premii în bani la Loteria vaccinării

Printr-o Ordonanță de Urgență adoptată astăzi, se corelează măsurile instituite de România cu privire la verificarea și eliberarea certificatelor digitale COVID-19 de vaccinare, testare sau trecere prin boală, în conformitate cu principiile generale ale dreptului Uniunii Europene (UE), în special cu principiile proporționalității și nediscriminării, anunță Ministerul Sănătății.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns